Daha yeşil Kadıköy için ÜÇ YENİ PARK

Kadıköy Belediyesi baharı yeni park açılışları ve güllerle karşıladı. Gelişen koşullara göre yenilenen Çınar ve Zübeyde Hanım Parkları ile yeni Eylül Parkı hizmete girdi. “Kahve gibi açılış da bahane. Amacım halkımı görmek, konuşmak, dertleşmek” diyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, açılışların ardından halka gül dağıttı.

26 Nisan 2011 - 10:37


Kadıköy renkli ve coşkulu bir hafta sonunu geride bıraktı. Kadıköy’ün çeşitli semtlerinde gerçekleştirilen park açılışlarına halkın büyük ilgi gösterdiği gözlendi. Açılışların ardından Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, halka baharın gelişini simgeleyen güller dağıttı. Üç farklı semtteki parkın açılışına katılan ve konuşmalar yapan Başkan Öztürk, “Kahve bahane denir ya, açılış bahane. Amacım siz değerli yurttaşlarımı görmek, konuşmak, biraz dertleşmek” dedi.


YEŞİL ALAN YAPACAK YER BULMAK ZOR!
24 Nisan Cumartesi günü “Baharı Güllerle Karşılıyoruz” temalı etkinlikte yenilenen üç parkın açılışı; müzik, dans ve animasyon etkinliklerinin yeraldığı zengin programlarla gerçekleştirildi. Önce Kozyatağı Hüseyin Ayanoğlu Sokak’ta bulunan “Zübeyde Hanım Parkı”, ardından Göztepe Dr. Erkin Caddesi’ndeki “Çınar Parkı”, son olarak da Merdivenköy Nisan Sokak’ta bulunan “Eylül Parkı”nın açılışları gerçekleştirildi. Yoğun programına rağmen Kadıköy’de gerçekleştirilecek açılışların kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Öztürk, açılışlara halkın yoğun katılım göstermesinin kendisini mutlu ettiğini belirtti. “Hemşerilerim” diye hitap ettiği Kadıköylüleri selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Öztürk, gelişen teknoloji ve yaşam koşullarının, bilinen klasik park anlayışını da rafa kaldırdığını söyledi. Doktorların tavsiyeleri, yaşlı, genç, çocuk gibi yaş gruplarının beklentilerine göre parkların yeniden ele alınması gerektiğini ve Kadıköy’de de yenilenen parklarda bunu gerçekleştirdiklerini söyleyen Öztürk, “Yaşlılarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı ve doktorların yürüyüş yapılması yönündeki tavsiyelerini de göz önüne alarak düzenleme yapma gerekliliği var. Ayrıca yeşil alanların da çoğaltılması, korunması ihtiyacı da son derece önemli. Buna Belediye olarak önem veriyoruz. Halkın kullanacağı yeşil alanları yapmak bizim için zor değil. Zor olan böyle alanları bulmak ve buraları yeşil alan yapmak. Alanlarımız pek yok. Olanları da olabildiğince değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu parklarımız da yenilediklerimiz ve tekrar hizmete açtıklarımız” dedi.


KADIKÖY, TÜRKİYE’YE AÇILAN BİR BELEDİYEYE SAHİP
Kadıköy’deki insan profilinin sahip olduğu artılara değinen ve Türkiye’nin bu insan profiline ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Öztürk, Kadıköy dışından Kadıköy’e gelenlerin gerek insan profiline gerekse kent dokusuna hayran kaldığını söyledi. Kendisinin de Kadıköylülere hayran bir yönetici olduğunu vurgulayan Öztürk, Kadıköylülerin 8 yıldan bu yana Kadıköy Belediyesi öncülüğünde “Anadolu’ya Yardım Kampanyası” çerçevesinde Türkiye’nin dört bir yanına yardım eli uzattığını söyledi. Anadolu’da ayakkabı bulamayan çocuklara ayakkabı, kışlık giyeceği olmayanlara giyecek ve daha birçok şeyi Aras Kargo’nun karşılıksız hizmetiyle ulaştırdıklarını, dolayısıyla Kadıköylüler olarak Anadolu’yu iyi bildiklerini belirten Öztürk, “Yardımseverlerimiz veriyor, gönüllü kadınlarımız paketliyor, gönderiyor. Bizim için basit gibi görünen bu çalışmalar oralarda törenlerle dağıtılıyor. Çocukların el yazılarıyla kaleme aldığı ve gözyaşlarımızı tutamadığımız mektuplar alıyoruz. Dolayısıyla Kadıköy Belediyesi ve Kadıköylüler yurdun her köşesine yardım etmeyi görev saydığı gibi Türkiye’nin bir yerinde bir acı yaşandığında onu yüreğinde hissediyor. Duyarlılığınıza, demokrasiye, insan haklarına, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığınıza hayranım. Bu konudaki beyin birlikteliliğimizden müthiş güç alıyorum. Parklarımız hayırlı olsun” diye konuştu.
Zübeyde Hanım Parkı, Çınar Parkı, Eylül Parkı’nda gerçekleştirilen yenileme çalışmaları kapsamında çocuk oyun alanları, oturma alanları, yürüyüş ve koşu parkurları, aletli spor alanları, aktivite ve yaş gruplarına göre gerekli zemin düzenlemeleri yapıldı. Ayrıca mevsimlik çiçeklendirme ve yeşillendirme çalışmaları da yapıldı.


Haber: Mustafa SÜRMELİ
Fotoğraflar: Ulaş YILMAZ
 


ARŞİV