Danimarka'da bahçelerini anlattılar

Fenerbahçe Parkı’nda gerçekleştirilen Topluluk Bahçesi projesini yürüten Saint Joseph Lisesi öğrencileri öğretmenleri Şükran İnce Toy, Danimarka’nın Aalborg şehrinde düzenlenen çevre zirvesine katıldı

22 Eylül 2016 - 14:45
Fenerbahçe Parkı’nda gerçekleştirilen Topluluk Bahçesi projesini yürüten Saint Joseph Lisesi öğrencileri Defne Aksel, Serra Özsoy ve Melis Severcan ile öğretmenleri Şükran İnce Toy, Danimarka’nın Aalborg şehrinde düzenlenen  çevre zirvesine katıldı.
“Caretakers of the Environment International ‘16 (CEI)” adlı uluslararası organizasyonda Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle Fenerbahçe Parkı’nda oluşturdukları Topluluk Bahçesi deneyimini anlatan gençler, topluluk bahçelerinde uygulamak ve doğa severlere aktarmak üzere birçok bilgi ve tecrübe elde etti.
30 yıldır gerçekleştirilmekte olan (her sene farklı bir ülkede düzenlenmek üzere) organizasyonun temel amacı, birçok ülkede öğrenciler tarafından yürütülen ve sürdürülebilirlik üzerine olan projeleri büyük bir kesime tanıtmak. Ayrıca etkileyici örnekler aracılığıyla gerçekleştirilmesi mümkün projelere önayak olabilmek.  Saint Joseph Lisesi öğrencileri de okullarını ve ülkelerini temsilen Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi projesini önemli bir kesime tanıtarak gençlere ilham kaynağı oldu. Ayrıca, “Liselerde Permakültür Bahçeleri” ağına üye olan liselerin, bahçelerinde oluşturdukları permakültür uygulamalarını sundular.
Bunun yanında, Aalborg, Kopenhag ve Oslo şehirlerini gezen gençler, sürdürülebilirlik üzerine yapılan çalışmaları gözlemledi.
Öğrencilerin bu yılki amaçları topluluk bahçesini zenginleştirerek, haftanın belirli günlerinde düzenledikleri etkinliklerle daha fazla doğa sever gönüllüye ulaşmak. Bu kapsamda iletişimlerini sağladıkları facebook sayfası üzerinden etkinliklerini duyuracaklar ve bu etkinliklerde kendi doğal gıdasını yetiştirmek ve doğayla iç içe olmak isteyen insanlara permakültür eğitmeni Taner Aksel eşliğinde “doğal bahçecilik” bilgilendirmeleri yapacaklar. İlgili olan tüm doğa severlere kapıları açık. Daha fazla bilgi için onlara https://www.facebook.com/fenerbahceparkitoplulukbahcesi/ sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

ARŞİV