Dantellerden ve Kumaşlardan Sergiler

Kadıköy Belediyesi Fuaye Saonu’nda açılan iki ayrı sergi; Dantel Sergisi ve Kumaşlarla Mutlu Dünyam Sergisi, kadın sanatçıların yaratıcılıklarını yansıtıyor.

28 Aralık 2011 - 10:56

Kadıköy Belediyesi Başkanlık Sergi Salonu’nda 17 -23 Aralık tarihleri arasında yapılan illüstrasyon resim ve tasarım çalışmalarıyla öne çıkan “Dantel Sergisi” konuklardan büyük ilgi gördü. “Dantelde kadına özgü düşlerin sınırsızlığına benzer şekilde hayata karışmayı bekleyen sayısız hikâyeler görebiliyorum’’ diyen sanatçı Julieta Aytaş’ın, Kadıköy Belediyesi’nde açtığı sergi, İstanbul’daki ikinci kişisel sergisi… Aytaş, çalışmalarını daha önce Atina, Siracusa, Buenos, Aires ve İspanya’nın birçok şehrinde sanatseverlerin beğenisine sundu. Her resminin bir öyküsü olan Aytaş resimlerini insanlar yanında da bulundurabilsin diye kendi tasarladığı takıların üzerine ekliyor. Julieta Aytaş “Yaşlandığımda uzun beyaz saçlı güzellikler saçan biri olmak istiyorum” diyor ve resimden asla vazgeçmeyeceğini söylüyor.


KUMAŞLARA YANSIYAN MUTLULUK
17-23 Aralık tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Sergi Salonu’nda açılan bir başka sergi “Kumaşlarla Mutlu Dünyam” sergisiydi. 4. kişisel sergisini gerçekleştiren Azize Erkekkol babasının terzi dükkânı sayesinde iğne iplik tutmayı öğrenmiş. Erkekkol o zamandan beri kumaş ve dikişin birleştiği “patchwork” çalışmasının içerisinde. “Sizler de bu duyguları yaşamak ve yaşatmak isterseniz lütfen elinizdeki kumaşları ve giysileri değerlendiriniz. Bedeninizin yarısı kadar küçülmüş bir kazağın kendiniz ve sevdikleriniz için bir çiçek sepetine dönüşüvermiş olduğunu hayal edin… Ne mutluluk değimli? Bu büyük mutluluğu sizlerin de yaşamasına yardımcı olmaya hazırım’’ diyor ve sizleri de patchwork yapmaya davet ediyor.
 
Hazal KARATAŞ

ARŞİV