Defne Parkı açıldı

Defne Parkı ve Sahrayıcedid Gönüllü Evi’nin açılışında konuşan Başkan Öztürk, Kadıköylülerin hizmetkârı olduğunu ve başarıyı Kadıköylüler sayesinde yakaladığını belirterek azimle çalışıp kendilerine güvenerek Büyükşehir Belediyesi’ni alacaklarını söyledi.

27 Nisan 2012 - 09:25

Sahrayıcedid Mahallesi’nde Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Defne Parkı ve Sahrayıcedid Gönüllü Evi’nin açılışına; CHP İstanbul Milletvekilleri Dr. Kadir Gökmen Öğüt, Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ile katılan Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, komşuluk, arkadaşlık ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunacak Defne Parkı’nın aynı zamanda insanların da sağlık bulduğu bir yer olacağını söyledi.

Sahrayıcedid Gönüllü Başkanı Nurhan Karal Serdar, Mahalle Muhtarı Seval Özkan’ın da katıldığı ve hizmetleri için Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ettikleri açılışta Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dolayısıyla çocuklar da gösterileriyle etkinliğe renk kattı. Sahrayıcedid Gönüllü Başkanı Nurhan Karal Serdar, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’e Sahrayıcedit Mahallesi ve gönüllü çalışmalarına verdiği destekten ve yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, Mahalle Muhtarı Seval Özkan ise konuşmasında çevreci bir belediye başkanı ve belediyeye sahip olduğu için Kadıköylülerin çok şanslı olduğunu ve bundan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
‘BİZ SİZİN HİZMETİNİZDEYİZ’
Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Defne Parkı’nın açılışında yapılan hizmetlerden örnekler verdiği konuşmasında, “Kadıköy Belediyesi önder bir belediye. Hangi projeyi uygulamışsak altında siz Kadıköylülerin imzası var. 21 mahallemizde 21 gönüllü evi var. Bu gönüllülük olayı Kadıköy’de var. 6 bin kişilik bir sivil toplum örgütü olan gönüllülerimiz, apartmanlara kapanmış İstanbul hayatında komşuluk ilişkilerini yaşatıyor. Hiçbir kuruluşun aktif 6 bin gönüllüsü yoktur. Hizmetlerimizi mahallelimize danışarak yapıyoruz. Biz hizmetkârız, sizin hizmetinizdeyiz” dedi.
HEDEF BÜYÜKŞEHİR
Kadıköy Belediyesi kadar çok proje uygulayan belediye bulunmadığını, en büyük şansının insan profilinin çok farklı, iyi bir ilçede belediye başkan olmak olduğunu söyleyen Başkan Öztürk, “Şansım sizlersiniz. Başarıyı sizlerle yakalıyorum. Amacımız; İstanbul’da bugüne kadar Kadıköy’e tek bir çivi çakmayan, Fahrettin Kerim Gökay, Şemsettin Günaltay Caddeleri gibi çok önemli caddeleri 1973 yılından beri bir kez dahi kaldırımlarını yapmayan, Cemil Topuzlu Caddesi’ni ve yine Kadıköy’ün merkezi Söğütlüçeşme Caddesi’ni, buralara bir çivi çakmayan Büyükşehir Belediyesi’ni almak hedefimizdir. Bu bizim hakkımız. Kadıköylüler olarak bunu almak ve Kadıköy’e hizmet etmek istiyoruz. Hedeflerimiz büyük. Bunları da çalışarak, azmimizle, kendimize olan güvenimizle sizlerle beraber yapacağız” diye konuştu.
GÖNÜLLÜ EVİ AÇILDI
Defne Parkı’nın yanı sıra parkta bulunun Sahrayıcedid Gönüllü Merkezi ve Defene Cafe de açıldı. Çalışmalarını bundan böyle yeni mekânlarında sürdüreceklerini belirten Sahrayıcedid Gönüllüleri, yeni gönüllü evi nedeniyle Başkan Selami Öztürk’e teşekkür ettiler.
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV