Demiryolu işçilerinden Haydarpaşa'da eylem

Edirne Kapıkule’den yola çıkarak İstanbul’a gelen demiryolu çalışanları, 13 Mayıs’ta Haydarpaşa Tren Garı’ndan hareket etti. “Adaletsizliklere, keyfi tutum ve ayrımcılığa karşı” 6 koldan yürüyüş başlatan işçilerin eylemi Ankara’da son buldu.

24 Mayıs 2011 - 09:55

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası geçtiğimiz hafta “Demiryolu yönetiminin uyguladığı adaletsizliklere, keyfi tutum ve ayrımcılığa karşı” 6 koldan yürüyüş başlattı. 11 Mayıs’ta Edirne, Antep, İzmir, Kars, Samsun ve Diyarbakır Gar’larından yola çıkan demiryolcu çalışanları, raylardan yürüyerek 16 Mayıs’ta Ankara’da buluştu.
Edirne Kapıkule’den yola çıkarak 13 Mayıs’ta İstanbul’a gelen demiryolu çalışanları da Haydarpaşa Tren Garı’ndan hareket etti.
BTS İstanbul 1 No’lu Şube üyeleri, Haydarpaşa Tren Garı önünde biraraya geldi. BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, demiryollarının 155 yıllık kurumsal işleyişini bir kenara atan TCDD yönetiminin, çalışanlar arasında yandaşlık ilişkisi üzerinden ayrımcılık yapmayı ve adam kayırmayı kurumsallaştırdığını söyledi. Demirkol, AKP hükümetinin uygulamalarının demiryolu emekçilerinin adalet duygusunu rencide ettiğini ve sabırlarını taşırdığını belirtti.
TCDD yönetiminin, liyakat, kariyer, hizmet ve başarı gibi ölçüleri bir kenara bırakarak, demiryolcuların taleplerini, üyesi oldukları sendikaya göre değerlendirdiğini kaydeden Demirkol, “Haklarımıza yapılan saldırıların son bulması, taleplerimizin dikkate alınması için yürüyoruz” diye konuştu.
Açıklamanın ardından demiryolu emekçileri, “Direne direne kazanacağız”, “Yandaş sendika istemiyoruz” sloganları ile yürüyüşlerini başlattılar. Bir süre yürüyen emekçiler, daha sonra araçlarına binerek Adapazarı Garı’na doğru hareket etti.

Fotoğraf: Cansu ÇAĞIRTEKİN
 


ARŞİV