Deprem konusu tartışıldı

İstanbul’un deprem sorununun ve bu konuda alınacak önlemlerin masaya yatırıldığı panel, Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapıldı.

06 Ocak 2011 - 12:57

İstanbul’un deprem sorununun ve bu konuda alınacak önlemlerin masaya yatırıldığı panel, Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapıldı.


Sınırlı Sorumlu İstanbullular SOS (Sivil Organize Semtler) Çevre Kültür İşletme Kooperatifi'nin yan kuruluşu olan SOS İstanbul Çevre Gönüllüleri Platformu ile Kadıköy Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği panel, 24 Aralık Cuma günü Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Panelde İstanbul’un deprem sorunu ve alınacak önlemler tartışıldı. İstanbul’un deprem bölgesinde yer aldığını, ancak gereken önlemlerin alınmadığını vurgulayan konuşmacılar, deprem olduğu takdirde çok büyük sorunlar yaşanacağını söylediler.
Bilim adamlarının depremin oluş zamanını önceden bilemediğini, ancak alınacak önlemler sayesinde can ve mal kaybının en aza indirilebileceğine dikkat çeken SOS İstanbul Çevre Gönüllüleri Platformu Genel Başkanı Türksen Başer Kafaoğlu, şöyle konuştu:
“Depremden en az şekilde etkilenmek için deprem öncesi ve sonrasına hazırlanmalıyız. Konumuz teşkilatlanma, yani eksiklerimizi nasıl tamamlayabiliriz? Teşkilatlanma her şeyin özünde çok önemli, yani sorunlarımızı paylaşacağız. Teşkilatlanma da aile, apartman, mahalle, semt içinde yapılan birlik, beraberliktir. Teşkilatlanma bir temeldir. SOS olarak bu konuda bir proje geliştirdik. Bu proje, mahalle teşkilatlanması eğitim ve sorumluluk projesi”
Panelin sonunda konuşmacılar dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

Merve KEÇECİOĞLU
 


ARŞİV