'Deprem toplanma alanı olsun'

Acıbadem'de mezbelelik konumunda olan 10 dönümlük arazininin "deprem toplanma alanı" olması için İBB Meclisi'ne önerge verildi.

04 Aralık 2015 - 10:27
Acıbadem Mahallesi’nde bulunan 10 dönümlük arazinin hem deprem toplanma hem de yeşil alan olması için yazılı önerge veren Kösedağı, “Mezbelelik konumunda olan bu bölgeyi acilen düzenleyip kamuya kazandırmak görevimiz olmalı” diyor
 
Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Mesut Kösedağı, Acıbadem Mahallesi Taşköprü Caddesi üzerinde bulunan ve planlarda yeşil alan olarak gözüken 10 dönümlük arazinin deprem toplanma alanı olması için İBB Meclisi’ne yazılı önerge verdi.
Gazete Kadıköy’e açıklama yapan Kösedağı, Kadıköy’ün yeşil alan ihtiyacının her geçen gün arttığını belirterek, “Her gün ortalama 1,5 milyon insan Kadıköy’den geçiş yapıyor. Semtimizde insanların nefes alacağı yerleri arttırmak meclis üyelerinin başlıca görevi olmalı” diye konuştu. “Acıbadem Mahallesi'nin yanı başında, imar planlarında yeşil alan olarak gösterilen bu bölgenin acilen düzenlenip planlardaki durumu olan park alanına çevrilmesi İBB’nin görevidir” açıklamasını yapan Kösedağı, söz konusu arazinin konumu itibariyle deprem toplanma alanı olarak uygun olduğunu ve Kadıköy’e kazandırılmasının doğru olacağını ifade etti.
Kadıköy’deki deprem toplanma alanlarının mahkeme kararıyla yapılaşmaya açıldığını söyleyen Kösedağı, “Yerel yönetim olarak Kadıköy’ün merkezinde yer alan bu alanın Kadıköylülerin kullanımına açılmasını istiyoruz. Burası kullanılamaz halde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kabul ederse biz gerekli desteği vermeye hazırız” dedi.

CHP’Lİ ÜYELER İMZALADI
Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisi’nin CHP’li üyeleri Mesut Kösedağı, Hakkı Sağlam, Hüseyin Sağ, Soydan Alkan, Uygur Çakmak, Ülkü Koçar, Ahmet Temurlenk ve Namık Kemal Ceylan’ın imzaladığı önergede şu ifadelere yer verildi:
“İstanbul’da son yıllarda yaşanan kentsel dönüşüm sürecinde birçok bina yenilenerek depreme dayanıklı hale getirildi. Dönüşün sürecinde yeni imar planlarından dolayı yeşil alan sayısı oldukça azaldı, özellikle bazı ilçelerde emlak fiyatları orantısız şekilde yükseldi. Bu yükselmeden etkilenen ilçelerin başında da Kadıköy gelmektedir. Her metrekaresi altın değerinde olan Kadıköy’deki arsaların dönüşümü hızlıca devam etmektedir. Kamulaştırma fiyatlarının oldukça yüksek olduğu ilçelerin başında gelen Kadıköy’ün yeşil alan ihtiyacı her geçen gün artan nüfusa orantılı olarak çoğalmaktadır. Her gün ortalama 1,5 milyon insanın transit geçiş yaptığı Kadıköy’de insanların nefes alacağı yerleri arttırmak biz yerel parlamenterlerin başlıca görevlerindendir.
Marmaray’ı kullanan binlerce İstanbullumuzun her gün önünden geçtiği Mülkiyeti İBB’ye ait 1259 ada, 48 parsel ve mülkiyeti Milli Emlak’a ait 1259 ada, 52 parsel’de bulunan Acıbadem Mahallesi Taşköprü Caddesinin yanı basında, imar planlarında yeşil alan alarak gösterilen, ancak şu an tavukların beslendiği, tinercilerin cirit attığı mezbelelik konumunda olan bu bölgeyi acilen düzenleyerek planlardaki durumu olan park alanına çevirmek İBB’nin görevidir. Ayrıca konumu itibariyle deprem toplanma alanı olarak da kullanılabilecek olan yaklaşık  10 dönüm yol ve yoldan kalan alanı Kadıköylülere yeşil alan olarak kazandırmalıyız”


ARŞİV