Depreme hazırlık sempozyumu

Kadıköy’de düzenlenen sempozyumda deprem konusu masaya yatırıldı

19 Kasım 2015 - 16:53
Kadıköy’de düzenlenen sempozyumda deprem konusu masaya yatırıldı

‘İstanbul Depreme Hazır mı?’ Sempozyumu 18 Kasım Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi (CKM)’de düzenlendi. Açılış konuşmasını  Sempozyum Yürütme ve Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Karabulut yaptı. Sempozyumun TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlendiğini söyleyen Karabulut, İstanbul’da deprem olgusunu konuşacaklarını, sorulara yanıt arayacaklarını ifade etti.
Karabulut, sempozyumun düzenlenmesine katkılarından dolayı Kadıköy Belediyesi’ne de teşekkür etti.
TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Şahan ise konuşmasında sempozyumu düzenlemekteki amaçlarından bahsederek, depreme hazırlık konusunda bir durum tespiti yapmak için bir araya geldiklerini ifade etti. Şahan, depreme karşı hazırlıkta sağlıklı binaların yapılması ve beton kalitesine özen gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

DEPREM GÜNDEMDE OLMALI
Sempozyumda konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise Kadıköy Belediyesi olarak depreme hazırlık konusunda yaptıkları çalışmaları kısaca anlattı: "Şu anda depreme hazır değiliz. Her ne kadar okullarda eğitim veriyorsak, mahallelerde çalışmalar yapıyorsak depreme hazır olmadığımızı bu salonun dolu olmaması gösteriyor’ dedi. Nuhoğlu, depreme hazırlık konusuna gündemde daha az yer verilmesini ise eleştirdi.
Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Şevket Demirbaş, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Murat Fırat, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener de sempozyuma katılarak konuşma yaptı. Sempozyumun ardından oturumlar ve panel düzenlendi.
"İstanbul Depreme Hazır mı?" Sempozyumu 19 Kasım Cuma günü de çeşitli oturumlarla devam etti.


ARŞİV