Depreme hazırlıkta eğitim şart!

Deprem bilinçlendirme toplantısı Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Ancak böylesine önemli bir konuda düzenlenen toplantıya katılım yok denecek kadar azdı.

24 Eylül 2013 - 14:50
Deprem bilinçlendirme toplantısı Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Ancak böylesine önemli bir konuda düzenlenen toplantıya katılım yok denecek kadar azdı.
 
İstanbul Valiliği, İl Afet ve Acil Durumu (AFAD), İl Özel İdaresi ve İstanbul Proje Koordinasyonu Birimi (İPKB), deprem gerçeğine dikkat çekmek, İstanbulluları depreme karşı bilinçlendirmek ve olası bir depremde can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla başlattığı çalışmalarını “Bir Saat Bir Hayat” kampanyası ile sürdürüyor. Kampanya kapsamında İstanbullulara ücretsiz güvenli yaşam eğitimleri veriliyor.
10 Eylül Salı günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde deprem konusunda kurumlarını temsilen Sennur Ulugönül bir sunum gerçekleştirdi. Ancak böylesine hayati bir konuda salonun neredeyse boş olması, deprem gerçeğine ne kadar duyarsız olduğumuzu gösteriyordu.
Proje kapsamında 2009’dan bu yana eğitimlerin devam ettiğini belirten ve ilk 72 saati “Altın Saatler” olarak nitelendiren Sennur Ulugönül, “İnsanlar deprem öncesi hazırlıklarını yaptığında ve afet önlemlerini doğru yere oturttuğunda kısa sürede hem kendilerini hem de sevdiklerini koruyabilirler” dedi.
17 Ağustos depreminden ders almamız gerektiğini belirten Ulugönül sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar ellerinde ekipman olmadan afete nasıl müdahale eder? Yerleşim alanları seçiminde nelere dikkat edilmeli? Güvenli yaşam kültürü nedir? Afetlere hazırlıkta hangi kurum ve kuruluşlar rol oynar? gibi birçok sorudan hareketle afetten önce, afet sırasında ve sonrasında izlenmesi gereken davranışlar konusunda gerekli bilgileri uygulamalı olarak bu eğitimlerde gösteriyoruz.”
Deprem eğitimlerinin ilki bir saat, ikincisi dört saat, üçüncüsü de 60 saat sürüyor.


ARŞİV