Depremzede çocuklar için kitap kampanyası

Kadıköylü kitabevleri deprem bölgelerindeki çocuklara gönderilmek üzere kitap, oyuncak ve kırtasiye malzemeleri topluyor

14 Şubat 2023 - 14:35

Merkezi Kadıköy’de bulunan İthaki Yayın Grubu ve Penguen Kitabevleri, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün gezici kütüphanelerine gönderilmek üzere başlattığı yardım kampanyasına destek olduklarını açıkladı. Yayınevi, 17 Şubat’a kadar kitap, kırtasiye malzemesi ve oyuncak bağışlarını da kabul ediyor. İthaki Yayınları’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen bölgedeki çocuklar için Milli Kütüphane’ye göndermek üzere Penguen Kitabevi mağazalarında toplama alanları oluşturduk. Bu kampanyaya siz de destek olmak isterseniz 17 Şubat Cuma gününe kadar yakınınızdaki bir Penguen Kitabevi mağazasına ihtiyaç malzemelerinden dilediğinizi bırakabilirsiniz. Bu şekilde kendi kargolarımıza sizin desteklerinizi de ekleyip Milli Kütüphane’ye gönderebiliriz.

İHTİYAÇ DUYULAN MALZEMELER

-       Boyama kitapları

-       Okuma kitapları

-       Çocuk dergileri

-       Kırtasiye malzemeleri (Özellikle kuru boya, kurşun kalem, silgi, kalemtıraş vb. malzemeler)

-       Temiz oyuncaklar”

 

MANOS YAYIN GRUBU DA DAYANIŞMADA

Yine merkezi Kadıköy’de bulunan Manos Kitap da yayın grubu olarak çocuk kitaplarını deprem bölgesine göndereceklerini açıkladı. Yapılan çağrı şöyle:

“Ginko Çocuk olarak deprem bölgesindeki çocuklarla dayanışmak ve yaralarını bir nebze sarabilmek için kitaplarımızla bölgede olacağız. Bu çağrıyı hep birlikte çoğaltalım. Çocuk yayıncısı dostlarımızı ve okurlarımızı da dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz. 20 Şubat 19.30’a kadar listede yazan ihtiyaç malzemelerini yayınevimize bırakabilirsiniz. Bu doğrultuda çocuklarımız için belirlediğimiz ihtiyaç listesi şu şekilde:

-       Her yaş grubu için çocuk ve gençlik kitapları

-       Boyama kitapları

-       Her çeşit kırtasiye malzemeleri (defter, kalem, boya, çanta vb.)

-       Oyuncak”

 

NHKM ÇOCUK KİTAPLIĞI KURUYOR

Nazım Hikmet Kültür Merkezi Kitabevi de Pazarcık’ta çocuk kitaplığı kurmak için kolları sıvadı. 7-12 yaş için uygun çocuk kitaplarını merkeze bırakarak siz de bu dayanışmanın parçası olabilirsiniz.

GÜNEY KORELİ YAZARDAN DAYANIŞMA

Geçtiğimiz aylarda Lanetli Tavşan adlı kitabı İthaki Yayınları tarafından Türkçe’ye kazandırılan ve kısa sürede çok satılan kitaplar listesine giren Güney Koreli yazar Bora Chung da Türkiye’deki kitap satışındaki gelirini depremzedelere bağışlayacağını açıkladı.

 

ARŞİV