Depremzede ile "Dayanışma Pazarı" Kadıköy'de

Depremden etkilenen bölge esnafını desteklemek için Festival Park Kadıköy’de kurulan “Dayanışma Pazarı” devam ediyor.

04 Mayıs 2023 - 19:05

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın iş birliği ile depremden etkilenen bölge esnafını desteklemek amacıyla Festival Park Kadıköy’de kurulan Dayanışma Pazarı, 8 Mayıs Pazartesi gününe kadar 10.00 – 22.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. 

“İSTANBUL HALKI ÇOK DUYARLI”

Kahramanmaraş Kültür Turizm Otelcilik ve Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Fehmi Büyükdereli, ilk Dayanışma Pazarı’nın daha önce Ankara’da kurulduğunu hatırlattı. Bunun ikinci pazar olduğunu söyleyen Büyükdereli, esnafın böyle bir şeye çok ihtiyacı olduğunu ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti.

İBB’nin 82 esnafı kabul ettiğini vurgulayan Büyükdereli “ilk günler kötü başladık ama, Ekrem İmamoğlu’nun ve ünlülerin sosyal medyada paylaşımlarıyla, özellikle dünden itibaren çok ciddi bir hareket oluşmaya başladı” dedi. Büyükdereli sözlerine şöyle devam etti: “Esnafımızın bugün yüzü gülüyor, akşam buradan artık yorgunluğunu hissetmeden mutlu ayrılıyor, bu da bizi haliyle mutlu ediyor. Zannediyorum ki hafta sonu daha yoğun olacaktır. Bu kadar zaman geçmiş olmasına rağmen, İstanbul halkı çok duyarlı ve destek amaçlı burada, biz çok mutluyuz o yüzden teşekkür ediyoruz.” 

“İBB VE KADIKÖY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Pazarı organize eden esnaflardan Samet Çiftaslan, organizasyonun çok büyük emekler sonucunda oluştuğunu kaydetti. Maddi kazanç sağlanmasa bile esnafa çok iyi moral sağladığını dile getiren Çiftaslan, pazarın seçimler dolayısıyla 8 Mayıs’ta bileceğini söyledi. Çiftaslan “Bu ne olursa olsun bir destek sonuçta, arkada çok büyük bir emek var. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer, biz güzel bulduk İBB’ye ve Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.

 


ARŞİV