Depremzede kadınların ihtiyaç listesi

Kadıköy Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile afetzede kadınlar için, “Kadınlarla Dayanışma İçerisindeyiz” başlıklı kampanya başlattı.

07 Mart 2023 - 10:33

Kadıköy Belediyesi, “Afetler herkes için zordur, kadınlar için çok daha zor” sloganıyla, deprem bölgesindeki kadınlara iletilmek üzere “Kadınlarla Dayanışma İçerisindeyiz” başlıklı bir kampanya başlattı. Belediye, başlatılan kampanya kapsamında kadınlara yönelik bir ihtiyaç listesi hazırlayarak sosyal medya hesabında paylaştı. Listedeki ürünlerin depremzedelere iletilmek üzere Kadıköy Belediyesi ana binasındaki garaja teslim edilmesi istendi.

Belediyeni hazırladığı listede şu ürünler yer alıyor: Alt - üst çamaşır, şampuan, sıvı sabun, ped, günlük ped, el kremi, dudak koruyucu, kolonya, diş fırçası, diş macunu, ıslak mendil, tarak, roll on stick (koltuk altı), cımbız, tırnak makası, törpü, ağda bandı, jilet. Malzemeler Kadıköy Belediyesi ana bina garajına teslim edilebilir.

İBB'NİN MOR OTOBÜSÜ YOLLARDA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve iştirak şirketleri, deprem bölgesindeki kadınlar için şampuan, hijyenik ped, diş fırçası gibi en temel ihtiyaçların bulunduğu on binlerce hijyen paketi gönderiyor. Samandağ ve Hatay merkezde İBB Kadın çadırları kurulurken, kadınların ihtiyaçları için kırsal alanlara da gidecek olan Mor Otobüs yola çıktı. Ayrıca, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve İBB, kadın sağlığı konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütülecek olan Mor Noktalar da kurulacak.

 

 

 


ARŞİV