Depremzedeler için butik; BEDES

Göztepe ve Erenköy’de bulunan sosyal dayanışma işletmeleri BEDES İyilik Butiği ve Dükkanı’nın, bu ay ve gelecek ayki geliri depremzedelere gidecek

27 Şubat 2023 - 15:40

Bundan yaklaşık iki sene önce, İngiltere'de yaygın olan “Charity Shop” adı verilen yardım dükkanı modelinden yola çıkılarak hayata geçirilen 'BEDES İyilik Dükkanı', şimdi de depremzedelere destek oluyor. Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES) bünyesinde faaliyet gösteren bu sosyal dayanışma işletmesi, Göztepe’de bulunan dükkan ve butiğin Şubat ve Mart ayı satışlarından elden edilen geliri depremden etkilenenlere gönderecek.

YARI YARIYA İNDİRİM

BEDES İyilik Dükkanı’nın kurucusu ve işletmecisi Alev Ramazanoğlu, iyi durumda olan ikinci el ve sıfır eşyalar satılarak elde edilen gelirin ekonomik düzeyi düşük ailelere, öğrencilere aktarıldığını anımsatarak, şimdi de depremzedeler için kolları sıvadıklarını söyledi. Ramazanoğlu, “Depremlerin hemen ertesinde BEDES İyilik Dükkan ve Butik sosyal medya hesaplarımızda Hatay’a destek olacağımızla ilgili çağrılar yayınladık ve harekete geçerek çalışmalarımıza başladık. Destekçilerimizle olan bağımız bu sosyal medya hesapları üzerinden ilerlediğinden çağrılarımıza hızlı geri dönüşler aldık ve ilk günler yayınladığımız ihtiyaç listesi kapsamında, sonraki günlerde ise nakde çevrilebilecek ürünler kapsamında (Ev aksesuarları, değerli gümüş takımlar, markalı masa üstü objeler, çanta, ayakkabı, elbise) bağışlarımız artmaya başladı. Şubat ve Mart satışlarından elde ettiğimiz gelirimizi, özellikle Hatay bölgesinde bu felaketi yaşayan depremzede vatandaşlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceğiz. Satışlarımızı arttırmak ve dikkat çekebilmek adına butiğimizde başlattığımız yüzde 50 indirim kampanyası ile bize güvenen bütçesi kısıtlı destekçilerimiz de sadece bir ürün dahi satın alsalar bu iyilik hareketine katkı sağlayabiliyorlar.” dedi.

GÖZTEPE’DEN HATAY’A

“Tüm Türkiye’nin derinden etkilendiği bu deprem felaketinde bizler özellikle Hatay bölgesine destekte bulunuyoruz. Keşke daha fazla imkanımız olsa da daha fazla yere yetişebilsek…” diyen Alev Ramazanoğlu şöyle konuştu: “BEDES İyilik Dükkan ve Butiğimiz, Beykoz Eğitime Destek Derneği’ne bağlı birer işletme olduğundan ve bağlı olduğumuz derneğimizin yönetim kurulu başkanı Gülay Demirel ise Hataylı olduğu için böyle bir karar aldık. Gülay Başkan ve diğer gönüllülerimiz Hatay Büyükşehir ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle koordineli olarak hızlıca ihtiyaçları tespit ederek ilk adımları attılar. Destekçilerimizin dükkanlarımızdan satın aldığı ve değerli işbirlikçilerimizin öncelikli ihtiyaç listesi üzerinden bağışladığı ürünleri (Temiz su deposu, seyyar mutfak, portatif wc, vb.) bölgedeki ihtiyaç sahiplerine direkt ulaştırıyoruz. Prensip gereği nakit yardım yapmıyoruz. Talep edilen ve gün gün değişen ihtiyaç listelerini karşılıyoruz.” 

Ramazanoğlu, destekte bulunmak isteyenlere de şu çağrıyı yaptı: “Dükkan ve butiğimizde gelerek alışveriş yapabilirsiniz. Online satışımız da var. Ayrıca iyi durumdaki ikinci el kıyafet ve çeşitli ürünlerinizi bağışlayarak da destekte bulunabilirsiniz. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemi de birlikte, dayanışma içinde ve iyilikle atlatabileceğimize inanıyoruz. Hem eğitime hem de depremzedelere destek olmak üzere projelerimizi paylaşmaya devam edeceğiz. Ancak ne kadar çok insana erişebilirsek projelerimize ayırabildiğimiz kaynak da o kadar çok oluyor. O yüzden medya, ınfluencerlar, şirketlerden talebimiz bizi daha çok insana ulaştırmaları, derneğimize ve amaçlarımıza sayfalarında yer vermeleri. Böylelikle daha büyük bir kitle olarak yeni kalplere dokunabiliriz. Ayrıca bu çalışmamızla başka ilçelere de örnek olmak ve sivil toplum kuruluşlarının gücünün bu şekilde anlaşılması da bizi çok mutlu edecektir.”

ÖRGÜ OYUNCAKLAR

Alev Ramazanoğlu, “Bölgede çocukların oyuncak ihtiyacı doğduğunu fark edince de el emeği oyuncakları onlara ulaştırmak üzere satışa çıkarmaya karar verdik. Bir İlmek Bin Yürek grubunun ördüğü oyuncakları burada satıyoruz. Destekçilerimiz minimum 150 lira olmak kaydıyla diledikleri miktara oyuncağı satın alıyorlar. İsterlerse de bölgeye giden ilk gönüllü ekibimizle oyuncakları Hatay'daki çocuklarımıza ulaştırıyoruz.” dedi.

Bedes İyilik Butiği’nde çanta, ayakkabı ve kıyafet gibi ürünler, Bedes İyilik Dükkanı’nda ise zücaciye ürünleri satılıyor. Butik ve dükkan birbirine çok yakın, 5 dakika mesafede bulunuyor.  (Dükkan:  Taşmektep Sok. No: 34 Göztepe Butik: Albülhalik Renda Sk. No:20 Lalezar Apt. Daire:2 Erenköy)


ARŞİV