Depremzedeler için kürek çekiyor

Kadıköylü kürekçi Hüseyin Ürkmez, Marmara Depremi'nin 16. yılında, hayatını kaybedenler için Gölcük'e kürek çekiyor

06 Ağustos 2015 - 15:16
Kadıköylü kürekçi Hüseyin Ürkmez, Marmara Depremi'nin 16. yılında, hayatını kaybedenler için Gölcük'e kürek çekiyor

Resul KABOĞLU
Türkiye’nin tek geleneksel kürek sporcusu Hüseyin Ürkmez, 17 bini aşkın insanın yaşamına malolan 17Ağustos  1999 Marmara depreminin anısına kürek çekiyor.
31 Temmuz günü Kadıköy Moda İskelesi’nden Gölcük’e 17 gün sürecek deniz yolcuğuna başlayan Ürkmez’I, Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcıları Ülkü Koçar ile Onur Temurlenk uğurladı.
Yolculuğu öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ürkmez, Denizde Arama Kurtarma Derneği (DAKSAR) üyesi olduğunu ve 1980 yılında bisikletle Türkiye’nin ve avrupanın bir kısmını dolaştığını belirterek, sandalla kıyı kıyı dolaşma fikrinin oradan çıktığını söyledi. 1999 yılından beri kürek çektiğini ifade eden Ürkezm, bugüne dek yaptığı uzun soluklu yolculuklardan bahsetti. 56 yaşındaki Ürkmez, ‘’İtalya, Venedik, Atina, Arnavutluk, Hırvatistan, Slovenya ve Türkiye’nin bir çok yerine motorsuz bir kayıkla gittim. Seyahatlerimi sosyal amaçlı yapıyorum. Mesela nükleer santralleri protesto etmek için Hopa- İstanbul; caretta carettalar için İstanbul-Dalyan; Piri Reis anısına İstanbul- Gelibolu arasında kürek çektim’’ dedi.

17 Ağustos’ta, Gölcük’te
Şimdi de Marmara Depreminde ölenleri anmak ve ‘Unutmayalım unutturmayalım’ sloganına dikkat çekmek için Gölcük’e kürek çekeceğini anlatan Ürkmez, ‘’Moda’dan yola çıkıp sırasıyla Tekirdağ, Gelibolu, Lapseki, Bandırma ve Gemlik’I geçeceğim. 17 Ağustos günü Gölcük’te olmayı planlıyorum. Gölcük’e vardığımda, depremde çocuğunu kaybeden engelli Emine hanıma, yolcuğumu sembolik noktalaması için küreklerimi devredeceğim’’ diye konuştu.

ARŞİV