Akademisyenler, mimarlık, şehir planlama, tasarım, güzel sanatlar alanlarında Kadıköy için yapılabilecekleri konuştu.
Akademisyenler, mimarlık, şehir planlama, tasarım, güzel sanatlar alanlarında Kadıköy için yapılabilecekleri konuştu.
Mustafa SÜRMELİ
Yıldız Teknik Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Mimar Sinar Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nden akademisyenler Kadıköy için yapılabilecekleri konuştu.
19 Kasım Çarşamba günü Kadıköy Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından Moda Khalkedon Sosyal Tesisinde düzenlenen toplantıya, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı. Kadıköy’e ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Nuhoğlu, Kadıköy’ün geleceğini tasarlarken akademisyenlerin düşüncelerine önem verdiklerini söyledi.
Kadıköy’ün kent kimliğini oluşturan değerler; fiziksel, sosyo-ekonomik, kültürel ve tarihsel özellikler, kentin sürdürülebilir gelişmesini sağlayacak öncelikler; Kadıköy’ün mekânsal yapısının, tasarım süreçleriyle birlikte ele alınarak kent sorunlarına çözüm önerileri ve gelecekte yapabilecek ortak çalışmalar, toplantının gündemini oluşturdu.
İlk olma niteliği taşıyan toplantıyla ilgili akademisyenler memnuniyetlerini dilegetirirlerken, Kadıköy üzerinde düşünmek ve fikir oluşturmak için zamana ihtiyaç duyulduğunu belirttiler. İleri bir tarihte daha sokum fikirlerle bir başka toplantıda bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.
HOCALAR NE DEDİ?
-Prof. Dr. Eren Erdener: Kadıköy’ün dünya üzerindeki değerinin farkına varılmalı, bu vurgulanmalı, sonra tasarıma ağırlık verilmeli.
-Prof. Nazan Erkmen: Kadıköy’e dair bir kimlik oluşturmak çok önemli.
-Prof. Dr. Zekai Görgülü: Yöntem geliştirilmeli, öncelikler sıralanmalı. Bu bir süreç.
-Engin Eyüboğlu: Şehir Plancısıyım. Yüksel lisans tezim Yel değirmeni üzerineydi. Güzel bir buluşma oldu Kadıköy adına. Somut çalışmalar oluşacaktır.