Develi'de zengin iftar sofrası

Antep mutfağıyla tanınan ve dünyada en iyi 100 restaurant arasında gösterilen Develi’nin iftar sofrası da hayli zengin…

26 Haziran 2015 - 10:53

Antep mutfağıyla tanınan ve dünyada en iyi 100 restaurant arasında gösterilen Develi’nin iftar sofrası da hayli zengin…

Esma BAYRAKTAR

Kalamış Yat Limanı’nın içinde uzun yıllardır hizmet veren, Kadıköy’ün klasikleşmiş mekânlarından biridir Develi Kalamış. Kaliteli bir yemek düşünüldüğünde ilk akla gelen yerdir. Ve tabii ki Ramazan geldiğinde en iddialı iftarlardan birinin gene Develi’de olması gayet doğaldır.  
Türk mutfağının benzersiz lezzetlerinin başında gelen Antep mutfağının özgün tatlarının yanına Ege ve Akdeniz mutfağını da katan Develi Kalamış 600 kişilik kapalı salon, 600 kişilik kış bahçesiyle toplam bin 200 kişiyi aynı anda ağırlama kapasitesinde.
Misafirlerinin damak zevkine önem verdiği kadar, konforuna ve hijyenine de titizlikle yaklaşan bir anlayışla 100’ün üzerinde personelle hizmet veriyor. Türk motiflerini barındıran dekoruyla modern ve klasik tarzı aynı çatı altında birleştiren yeni dekoruyla müdavimlerine modern ve rahat bir ortam yaratmış. 
Çocuk oyun salonunda, eğitimli ablalar çocukların her türlü ihtiyacıyla ilgilenip çocukların mutlu vakit geçirmesini sağlıyor. Gelen çocuklu aileler gönül rahatlığıyla yemeklerini yiyebiliyorlar.
 
HİKAYE 9 YAŞINDA BAŞLIYOR
Develi’nin hikâyesi 1912’de Gaziantep’te başlar. Arif Develi’nin 1966 yılında İstanbul’a gelip Samatya’da bir yer açmasıyla devam eder. Arif Bey 9 yaşında Gaziantep’te lokantaya işe girdiğinde bilebilir miydi ki yıllar sonra Develi zincirlerini oluşturacağını ve dünyaca ünlü olacağını?.. Dünya çapında en iyi 100 lokanta içinde sayılan ve ödül alan Develi, bugün fıstıklı kebabıyla da marka olmuş bir isim. Ayrıca 2002 yılında İstanbul’un en iyi 5 lokantasından biri seçildi. Daha sonraları fıstıklı kebap çok beğenildi ve her yere yayıldı ama bu eşsiz lezzeti ilk yapan Antep’te 9 yaşında bu işe atılan Arif Develi’nin ta kendisi.
Samatya’dan sonra Kalamış, Etiler, Florya, Ataşehir gibi İstanbul’un güzel semtlerinde şube açarak yıllardır hizmet veren Develi açılımlarına devam ediyor, önümüzdeki günlerde açılışlarını yapacağı Nişantaşı ve Tuzla şubelerinin son hazırlıklarının heyecanını yaşıyor.
 
ZİYAFET GİBİ İFTAR
Develi’nin kapısından girer girmez kaliteyi hemen fark ediyorsunuz, her şeyde ayrı bir özen olduğu gibi tabii ki iftar mönüsünde de kendini gösteriyor bu özen
İftar tabağında yok yok; Antep peyniri, tulum peyniri, siyah yeşil zeytin, hurma, sucuk, süzme bal, taze kaymak, reçel.
Daha sonra ara sıcak olarak çorba geliyor. Arkasından içli köfte, kağıtta pastırma, fındık lahmacun veya semsek pide, Antep usulü kuru patlıcan dolma, patates püresi.
Ve Kebap çeşitleri… Gaziantep mutfağı olur da kebapsız olur mu? Döner, acılı kebap, terbiyeli kuzu şiş, tavuk şişi, tandır, firik pilavı, domates ve biberle servis yapılıyor.
Gelelim tatlılara; Ramazanın gülü güllaç, ekmek kadayıfı, kaymaklı incir tatlısı, kayısı tatlısı, tabii ki Antep’in cevizli baklavası, fırın sütlaç. İftar menüsünün meyve seçeneği de bol. Ayrıca limitsiz meşrubat, ayran, çay, kahve, Türk kahvesi de cabası. Develi’de iftar ziyafetinin fiyatı 90 TL. Bu zengin iftar sofrasından kalktıktan sonra Kalamış Parkı’nda bir tur atmak iyi gelebilir. Afiyet olsun!
Adres: Develi Kalamış, Münir Nurettin Selçuk Cad. Kalamış Yat Limanı / 0216 418 94 00


ARŞİV