Devlet Senfoni Orkestrası CKM'de konser verecek

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 7 Şubat’ta Kadıköy Belediyesi Cadddebostan Kültür Merkezi’nde sevenleriyle buluşacak.

06 Şubat 2014 - 09:20
 
Cadddebostan Kültür Merkezi’nde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 7 Şubat’ta Kadıköy Belediyesi sevenleriyle buluşacak.
 
Her hafta değişen konser programıyla sanatseverlerin sevgi ve ilgisini kazanan İDSO, bu hafta Kadıköy’de konser verecek. Şef Hakan Şensoy ve solistler Murat Berk, Çağ Erçağ, Melih Kara ve Ozan Tunca’nın sahne alacağı konser, 7 Şubat Cuma 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
1984 yılında verdiği ilk resitalinden bu yana İtalya, Arnavutluk, İsviçre, Fransa, Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’de dünyaca önemli konser salonlarında pek çok orkestra konserine solist ve şef olarak katılmış ve resitaller vermiş olan Hakan Şensoy, halen İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda Yrd. Doçent unvanıyla öğretim üyeliği görevini sürdürüyor.
Şef Hakan Şensoy’un yönetimindeki orkestraya Çellistanbul solistlik yapacak. 2002 yılında Murat Berk’in öncülüğünde kurulan Çellistanbul aynı okuldan mezun olup yurt dışında eğitimlerini tamamlayan dört çellistten oluşuyor. Grup, yurt içi ve yurt dışındaki değerli sanatçı arkadaşlarıyla beraber müzik yapmak ve Türkiye’nin zengin müzik tınısını dünyaya sergilemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
İDSO, 7 Şubat’taki CKM konserinin ardından 14 Şubat’ta Fulya Sanat Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak.  
 
 

ARŞİV