Dikkatler Haydarpaşa'ya

Planking-Bu bir duruş grubu Planking yaparak (yüz üstü yatarak) tarihi Haydarpaşa Garı’nı işaret etti.

08 Haziran 2011 - 11:18

Facebook’taki kurdukları grup üzerinden hayata dair yaratıcı duruşlar sergilemeyi amaçlayan gençler bu kez de Kadıköy Balonu’nun arkasındaki alanda Haydarpaşa Garı’na karşı Planking yaptılar
5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Planking- Bu bir duruş grubu 4 Haziran’da Kadıköy’de toplu bir şekilde Planking yaparak tarihi-kültürel çevrenin korunması adına insanlardan oluşan bir figürle uzaktan Haydarpaşa Garı’nı işaret ettiler.
Tüm dünyada başlayan Planking çılgınlığını “tehlikesiz daha yaratıcı olabiliriz” sloganıyla ülkemize de taşıyan “Planking- Bu bir duruş” grubu tarihi kültürel çevrenin korunmasına dair mesajını iletmek için buluştu.
Her yanda hızla yükselen gökdelenlere rağmen 100 yılı geçen tarihi ile hâlâ geçmişin izlerini taşıyan ve silueti ile birçok insanı büyüleyen, ayrılıkların ve buluşmaların noktası Haydarpaşa Garı’na Plankingçi gençler uzaktan “Planking Saygı Duruşu”nda bulundular.
Gençler duruşlarıyla Haydarpaşa Garı’nın da içinde yer aldığı bölgenin yapısını değiştirecek projeye ve geçtiğimiz aylarda çıkan bir yangınla çatısı kül olan Tarihi Haydarpaşa Garı ile birlikte İstanbul’un tarihi kültürel çevresinin korunmasına dikkat çektiler.
Daha önce Süreyya Operası önünde AKM’nin kapalı kalmasına dikkat çekmek için Planking yapan gençler şimdi Haydarpaşa Garı’na ve İstanbul’un tarihi kültürel çevresinin korunmasına dikkat çektiler.
 


ARŞİV