Dinçer Çekmez Kadıköy'den uğurlandı

Türk sinemasında bir döneme damgasını vurmuş karakter oyuncularından Dinçer Çekmez, son yolculuğuna uğurlandı.

21 Mart 2013 - 13:04
Türk sinemasında bir döneme damgasını vurmuş karakter oyuncularından Dinçer Çekmez, son yolculuğuna uğurlandı.
 
Karaciğer ve böbrek rahatsızlığı ile lösemi tanısıyla 2 yıldır tedavi gördüğü hastanede, 12 Mart'ta yaşamını yitiren tiyatro ve sinema oyuncusu Dinçer Çekmez için tören yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, emekli sanatçısı Çekmez için Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde bir tören düzenledi.
15 Mart Cuma günü gerçekleştirilen törene ve cenazeye, Müjdat Gezen, Arif Keskiner, Gül Sunal, Erdoğan Ersever, Atacan Arseven, Selma Kutluğ, Gökhan Mete, Suphi Tekniker, Mustafa Alabora, Mazlum Kiper, İBB Şehir Tiyatroları sanatçıları, çalışanları ve sanatçının ailesi ile dostları katıldı. Çekmez'in kızı Ceren Muslu babasının vefatının ardandan insanların gösterdiği ilginin kendileri için çok gurur verici olduğunu söyledi. Babasının son 10 yıldır ekranlarda yüzünü göstermediğini dile getiren Muslu, “Buna rağmen zamanında yaptığı işler ne kadar doğruymuş, ne kadar çok kişiye ulaşmış ki hâlâ onu sevgiyle anıyorlar, ilgi gösteriyorlar. Bu bizim için çok büyük bir gurur kaynağı” dedi. Dinçer Çekmez’in cenazesi daha sonra Şakirin Camii’ne getirildi. Cami avlusunda taziyeleri Çekmez’in kızları Ceren Muslu, Canseli Çekmez, kardeşi tiyatro sanatçısı Metin Çekmez ve ilk eşi tiyatro sanatçısı Ayşin Atav kabul etti. Cenazeye ailesinin yanı sıra aralarında Müjdat Gezen ve Ayşegül Çıdamlı’nın da bulunduğu Çekmez’in sanatçı dostları katıldı. Müjdat Gezen, “Önce Metin Serezli’yi gömdük, şimdi Dinçer’i. Böyle arka arkaya kuşaktaşlarımız gidiyor işte. Türk tiyatrosunun, sinemasının, dublaj sanatının başı sağ olsun. Çok iyi bir adamdı, bambaşkaydı” dedi. Çekmez'in cenazesi, Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Uzun yıllar önce Şehir Tiyatroları'nda pek çok oyunda yer alan Dinçer Çekmez, sinema ve televizyon filmlerinde oynadı, seslendirme çalışmaları yaptı. Yeşilçam filmlerinde özellikle Kemal Sunal’a birlikte oynadığı filmlerle hafızalara kazındı.

ARŞİV