DİYABETE DİKKAT!

Rasimpaşa Gönüllü Evi, Op. Dr. Deniz Özkan ve Hemşire Ayten Kuzu’yu ağırladı

11 Haziran 2015 - 15:50
Rasimpaşa Gönüllü Evi, Op. Dr. Deniz Özkan ve Hemşire Ayten Kuzu’yu ağırladı. Dr. Özkan,  şeker hastalığının yükselme düşme belirtileri ve nedenleri hakkında bilgi verdi. 
Diyabet tipleri konusunda bilgi veren Özkan, vücuda uzun dönemdeki zararlı etkileri, ideal kilonun korunması, beslenme, fiziksel aktivite, doğru ilaç kullanımı ve eğitimin önemi üzerinde durarak gönüllülerin sorularını yanıtladı. Hemşire Ayten Kuzucu ise diyabette ayak bakımı üzerinde durdu.
RASİMPAŞA’DA KUTLAMALAR
Anneler Günü, Rasimpaşa Mahalle Evi’nde bir konserle kutlandı. Başkan Günsel Mütevellioğlu’nun konuşması ile başlayan programda Şef Şule Mandık yönetiminde Türk Sanat Müziği korosu annelik ile ilgili şarkılar söyledi. Sunuculuğunu Bülent Altıntop’un yaptığı etkinliğe katılan gönüllüler, şair ve bestekârlar duygulu ama aynı zamanda eğlenceli bir gün yaşadı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında Rasimpaşa Gönüllüleri ile Kadıköy Belediyesi Tiyatro gönüllülerinin ortaklaşa hazırladığı “Ben Anadolu” oyunu sahnelendi.
Halide Edip Adıvar rolünde Didem Oktar, Fikriye rolünde Ceyda Ada’nın yaptığı oyunun yönetmenliğini Gülin Ekşi, rejisini ise Ziya Gündüz yaptı. Rasimpaşa gönüllülerinin görev aldığı etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiir, şarkı ve türkülerin okunmasıyla devam etti ve milli marşlarla son buldu.

ARŞİV