Diyabete karşı yürüdüler

Kadıköy Belediyesi’ne ait poliklinikler, “Şeker Hastalarını Yürütüyoruz” etkinliği düzenledi

21 Mayıs 2015 - 16:09
Kadıköy Belediyesi’ne ait poliklinikler, “Şeker Hastalarını Yürütüyoruz” etkinliği düzenledi
 
Kadıköy Belediyesi Prof. Dr. Korkmaz Altuğ ve Dr. Rana Beşe poliklinikleri, polikliniklerde takipte olan diyabet hastaları için sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenledi.  Şeker hastalığında egzersizin önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen yürüyüş, Caddebostan’da yapıldı.
Polikliniklerden alınan hastalar Kadıköy Belediyesi’nin araçlarıyla Caddebostan sahiline götürüldü. Kadıköy Belediyesi Spor Eğitmeni Volkan Budaksal eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe ilgi büyüktü. Budaksal, yürüyüşün kalp, şeker hastalıkları ve obeziteyi önleyici etkisi olduğunu bu nedenle düzenli yürümek gerektiğini vurguladı. Yürüyüş kadar sağlıkta beslenme, egzersiz ve uykunun da çok önemli olduğunu belirtti.
Yürüyüşe katılanların vücut analizleri yapıldı, kiloları kontrol edildi. Yürüyüşün başlangıcında, ortasında ve sonunda nabız kontrolleri yapılarak performans durumları tespit edildi. Yürüyüş sırasında Kadıköy Belediyesi’nin bir ambulansı hazır bulunduruldu. Yürüyüşe polikliniklerde görevli hekim ve hemşireler de katıldı.
Bir sonraki diyabet yürüyüşü 27 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

ARŞİV