Diyarbakır'daki giysi ve kırtasiye yardımı

Bostancı Gönüllülüri Sosyal Komitesi’nin hazırladığı 2. el giysi ve kırtasiye malzemesiyle, 2. seri ansiklopedi, Diyarbakır’daki bir okula gönderildi.

27 Mart 2013 - 15:55
Bostancı Gönüllülüri Sosyal Komitesi’nin hazırladığı 2. el giysi ve kırtasiye malzemesiyle, 2. seri ansiklopedi, Diyarbakır’daki bir okula gönderildi. Okulu öneren Kadıköy Belediyesi’ne ait kız yurdunun Müdür Yardımcısı Huriye Ekşioğlu, aynı zamanda kargo sponsoru bularak malzemelerin okulu ücretsiz olarak gönderilmesini sağladı. Tüm Gönüllü Evi üyeleri yaptıkları kırtasiye ve giysi yardımıyla bu güzel etkinliğe katkıda bulundu. Eğitim Komitesi Başkanı Ahmet Polat’ın kolileri hazırladı. Malzemeler, Gönüllü Evi Başkanı Tunay Soydan, Sosyal Komite Başkanı Banu Doğrugüven ve Kız Yurdu Müdür Yardımcısı Huriye Ekşioğlu nezaretinde 1 Mart Cuma günü araca yüklendi ve kargoya teslim edildi. Yardımlar Diyarbakır’a ulaştığı zaman okulun öğretmeni nezaretinde dağıtılacak ve Bostancı Gönüllü Evi’ne bilgi verilecek.

MERKEZİ SİSTEMDE PAY ÖLÇERİN ÖNEMİ
Merkezi sistem ile ısınan binalarda devlet tarafından artık yapılması zorunlu kılınan pay ölçer ile ilgili bilgi vermek için Bostancı Gönüllü Evi’nde 5 Mart Salı günü düzenlenen toplantıda konuşan Makine Mühendisi Cengiz Solakoğlu, katılımcılara bu konudaki bilgilerini aktardı. Enerji konusunun günümüzün en önemli öğesi olduğunu, tükenmekte olmasından dolayı ülkeler arasında bir enerji kavgasının başladığını belirtti. Pay ölçeri yaptırılmadığı takdirde şu an için maddi bir cezanın olmadığını ama ileriki yıllarda torunlarımızın bu bedeli ödeyeceğini söyledi. 2007 yılından sonra yeni binalarda ısı ölçerin zorunlu, eski binalarda da 5 yıl içinde geçilmesinin mecburi kılındığını belirtti. Pay ölçerin adil bir sistem olduğunu, 1 derece oda sıcaklığının yüzde 6 tasarruf sağladığını vurgulayan mühendis Solakoğlu, bu aletin kısma görevi yaptığını söyledi ve konuşmasının sonunda hiçbir toplumda tasarruf bilinci olmadan bir aletin yüzde yüz katkı sağlayamayacağını belirtti. Katılan apartman yöneticilerinin sorularıyla etkinlik son buldu.

ENGELLİ MERKEZİ’NDEN GÖNÜLLÜ MERKEZİ’NE ZİYARET
Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’nden sorumlu Canan Öner, Engelsiz İş İstihdam görevlisi Esra Nehir, Görme Engelli biriminden Meyse Yılmaz’ın katılımlarıyla 6 Mart Çarşamba günü ziyaret gerçekleştirildi. Konuşmacılar Engelli Merkezi’ndeki eğitim çalışmalarından, merkezde açılan kurslardan ve engelli haklarında bilinmeyenlerden bahsettiler ve bu konular hakkında bilgilerini paylaştılar. Ayrıca çok sayıda engelli vatandaş dinleyici olarak katıldı, soru ve önerileriyle katkıda bulundu. Herkesin memnun ayrıldığı etkinlik, tekrarı yapılmak üzere son bulmuştur.

ARŞİV