Diyarbakır'da 'tarihi kentler' buluşması

Diyarbakır’da düzenlenen “Alan Yönetimi Sürecinde Tarihi Kentler Birliği” toplantısına Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı

06 Mart 2015 - 10:36
Diyarbakır’da düzenlenen “Alan Yönetimi Sürecinde Tarihi Kentler Birliği” toplantısına Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı

Diyarbakır’ın UNESCO yolcuğundaki deneyimlerini ve sorunlarını paylaşmak aynı zamanda Tarihi Kentler Birliğinin alan yönetimi yaklaşımlarını tartışmak için yaklaşık 200 tarihi belediyenin temsilcisi Diyarbakır’da buluştu. TKB üyesi olmayan bölge belediyeleri de Seminere yoğun katılım gösterdi.
15. yılına giren Tarihi Kentler Birliği yılın ilk Seminerini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Valiliği’nin ev sahipliğinde 27 Şubat - 1 Mart tarihlerinde düzenleyerek, alan yönetimi sürecini belediyelerin gündemine taşıdı.
Toplantıya İstanbul’dan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı. Başkanlar,  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’yı makamlarında ziyaret ettiler. Güncel olaylar ve eş başkanlık uygulaması hakkında görüşmelerde bulundular.
Tarihi Kentler Birliği (TKB) Diyarbakır Buluşmasına Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Vali Yardımcısı Mustafa Can, Diyarbakır Belediye eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Merkez Valisi Nurullah Çakır, Urfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, çok sayıda il, ilçe, belde, belediye başkanları, başkan yardımcılarının, meclis üyelerinin, tarihi ve kültürel miras çalışmalarına emek vermiş kişi, kurum ve kuruluşlar katıldı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel değerlerini anlatan tanıtım filmiyle başlayan toplantıda, protokol konuşmalarından sonra Tarihi Kentler Birliği tanıtımı ve çalışmalarına yönelik sinevizyon gösterimi yapıldı. Panelde ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu üyesi Faruk Göksu, Namık Kemal Döleneken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen, ÇEKÜL Vakfı Bölge Temsilcisi Nevin Soyukaya’nın toplantı ile ilgili konuşmaları ile süreç değerlendirildi. Diyarbakır’da sur içi ve tarihi doku ile ilgili yapılan gezide Diyarbakır çalışmaları anlatıldı.

 


ARŞİV