Dündar'a Kadıköy'den destek

CHP Kadıköy, 17-25 Aralık Soruşturması ile ilgili haberleri nedeniyle yargılanan gazeteci Can Dündar’a, duruşmaya katılarak destek verdi

17 Aralık 2015 - 16:20
MİT tırları haberi nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın, 17-25 Aralık soruşturması kapsamında yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. 17 Aralık Perşembe günü İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Dündar da bulunduğu Silivri Cezaevi’nden getirildi.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Dündar hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın 25 Aralık soruşturmasını konu alan “Fezlekeleri okumak hakkımız” ve “Arkadaşımızın babası” yazılarından şikâyetçi olması üzerine soruşturma başlatmıştı.

“HABER ALMA HAKKI ENGELLENİYOR”
CHP Kadıköy İlçe Örgütü de tutuklu gazeteci Can Dündar’ı yalnız bırakmadı. Kadıköy’den Çağlayan Adliyesi’ne giden vatandaşlar, 17-25 Aralık sürecinin aydınlatılmasını istediklerini belirttiler. CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin de duruşmaya katıldı. Gazete Kadıköy’e açıklama yapan Narin, şöyle konuştu: “Maalesef  Can Dündar ve Erdem Gül de dahil olmak üzere 30 gazeteci şu an cezaevinde. Halkın haber hakkı engellenmeye çalışılıyor ancak biz haber alma hakkının hiçbir şekilde engellenemeyeceğini düşünüyoruz. Bunun için de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bütün baskılara karşı direneceğiz. Hem bu duruşmada hem de diğer davalarda tutuklu gazetecilerin yanında olacağız.”
Dündar’ın yargılandığı davaya CHP milletvekilleri Gürsel Tekin ve Hilmi Yarayıcı ile eski milletvekili Süleyman Çelebi de katıldı. Dündar, Duruşma salonuna getirildiğinde kitle hep bir ağızdan “Direne direne kazanacağız” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarını attı.
Gazeteci Can Dündar için 'Tekzip yayınlamama' davasında beraat kararı çıkarken, yargılandığı ikinci dava 3 Şubat 2016 tarihine ertelendi.

 


ARŞİV