Döner deyip geçmeyin!

Döner büyük küçük herkesin ve her kesimin rağbet ettiği, ünü dünyaya yayılmış “milli” yiyeceğimiz

10 Temmuz 2015 - 10:28
Esma BAYRAKTAR  
Döner büyük küçük herkesin ve her kesimin rağbet ettiği, ünü dünyaya yayılmış “milli” yiyeceğimiz. Ancak döner çok hassas bir üründür, yapımı ustalık ister; öyle herkesin harcı değildir döner sarmak…
Etin seçiminden tutun, takılmasına, sarmasına kadar hepsi ince iştir. O döner çubuğuna etleri yaprak yaprak sarmak çok önemlidir. Pişirmesi de ayrı bir maharet işidir. Yolumuz bu hafta, bu işe yıllarını vermiş, çocukluğundan beri bu işi yapan ve çok bilinen marka mekânlarda kendini yetiştirmiş bir ustanın yerine düştü. Göztepe’de Minibüs Caddesi üzerinde bir dönerci; Göztepe Dönercisi Sadık Usta.
2009 yılından beri burada hizmet veren Sadık usta, 40 yılın tecrübesiyle herkesi bu mekâna çekmeyi başarmış. Gerçekten 500 metreden mis gibi kokan döneri iştah kabartıyor. 100 kişilik kapalı salonuna 70 kişi ağırlayabildiği bir de kış bahçesi eklemiş. Sadece döner değil, İskenderi’yle de ünlü olan Sadık usta, hep işinin başında. 30’a yakın personel çalıştırmasına rağmen her işle bizzat ilgileniyor. Her gün üç çeşit çorbanın yapıldığı mekanda nefis pide ve yaprak gibi çıtır lahmacunu da parmak ısırtıyor.
 
SADIK USTA’DA İFTAR
Ramazanda iftar mönüsünü de en lezzetli şekilde hazırlayan Göztepe Döner, peynir çeşitleri, hurma, tulum peyniri, bal, reçel, tereyağı, zeytin, pastırma gibi bol çeşitli bir iftariyelikle birlikte salata ve çorba seçeneklerini sunuyor. Ara sıcak olarak fındık lahmacun ve içli köfteyle devam edip iki seçenekli ( Döner – İskender) ana yemeğe geçiliyor. Tatlılar; güllaç, künefe, cevizli baklava olarak üç çeşit konmuş. Sınırsız çay ve meşrubat ile sunulan iftar mönüsünün fiyatı 50 TL. 
Sadık usta yılların tecrübesiyle insan sarrafı olmuş. Sohbetine doyulmayan güler yüzüyle masaları bizzat dolaşarak hatır soruyor. Hizmet çok hızlı ve oldukça başarılı. Salonun içinde lahmacun ve pide fırını vızır vızır işliyor. Sıcak samimi bir ortamda dönerin en iyisini yemek isteyen herkese afiyet olsun..
 

Adres: Göztepe Dönercisi Fahrettin Kerim Gökay Cad. No. 136 / 1 Göztepe Tel: 0216 567 14 76


ARŞİV