DÖNÜŞÜM ‘KAZALARI'

Son dönemde hafriyat kamyonları ve inşaat kazaları ile sık sık gündeme gelen Kadıköy’de dört ayda üç ölüm meydana geldi.

23 Haziran 2016 - 16:33
■ Son dönemde hafriyat kamyonları ve inşaat kazaları ile sık sık gündeme gelen Kadıköy’de dört ayda üç ölüm meydana geldi. 15 Haziran Çarşamba günü Kaptan Arif Sokak’ta kaldırımda yürüyen Ayşe Altın (50), yanından geçen Gökmen K.’nın kullandığı 41 UJ 560 plakalı kamyondan, ağaca takılarak düşen beton kalıplarının altında kaldı. Altın, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın polise ihbar edilmesi ile birlikte sokakta güvenlik önlemi alan ekipler, inceleme yaptı. Kötü haberi alarak olay yerine gelen Ayşe Altın’ın yakınları ise sinir krizi geçirdi. Beton kalıplarının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Altın’ın cenazesi incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Öte yandan kazanın şoku ile olay yerinden uzaklaştığı belirtilen kamyon sürücüsü Gökmen K.’nın ise polis merkezine teslim olduğu öğrenildi. Ayşe Altın, memleketi Karabük’te toprağa verildi. Ayşe Altın’ın kardeşi İbrahim Eren olayda çok büyük ihmallerin olduğunu söyleyerek, “Bu saatten sonra ne söylesek yalan. Kaldırımda yürürken böyle bir olayın yaşanması çok büyük bir acı. Kamyonun halatı kırıkmış herhalde halat öyle kolay kırılacak değil. Olayda büyük ihmal var. Kapağın da açık olduğu söyleniyor” diye konuştu.

■ 19 Mart günü de Göztepe Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’nde karşıya geçmeye çalışan Hüseyin Özbudak’a (78) hafriyat kamyonu çarptı. Özbudak olay yerinde
hayatını kaybetti. Önce olay yerinden kaçan kamyon sürücüsü, daha sonra Göztepe Polis Merkezi’ne teslim oldu.

■ 13 Mayıs gecesi de Kadıköy’de bir başka ‘iş kazası’ yaşanmıştı. Yoğurtçu Parkı’ndan yürüyen Şule İdi Dere’yi, Kurbağalıdere ıslahını yapan kamyon ezdi.

ARŞİV