Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi Gerçekleşti

WICS – Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi bu sene 10-11 Aralık2014 tarihlerinde Conrad İstanbul’da gerçekleşti.

19 Aralık 2014 - 11:53
WICS – Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi bu sene 10-11 Aralık2014 tarihlerinde Conrad İstanbul’da gerçekleşti.
 
Türkiye ve dünyanın akıllı şehirler gündeminin tartışıldığı etkinliğe yerli ve yabancı 100’ün üzerinde uzman konuşmacı katıldı. Zirvede kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.
EurAsiaStrategies’in Genel Müdürü ve Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi Direktörü Fatih Aydın’ın moderatörlük yaptığı sunuma, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı.
Yaklaşık 1,5 trilyon dolarlık akıllı şehirler pazarındaki fırsatlar, 10-11 Aralık 2014 tarihleri arasındaki 2 gün boyunca, 30 oturumda ele alındı. Oturumlara katılan kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dünyadaki ve Türkiye’deki akıllı şehirler gündemini sundukları bildiriler eşliğinde tartıştı. 100’ün üzerinde liderin ve uluslararası konuşmacıların buluştuğu etkinlikte, bilgi ve iletişim teknolojileri, sağlık, enerji, turizm, inşaat, telekomünikasyon, bilgi güvenliği, ulaşım, yenilenebilir enerji, atık yönetimi ve atıktan enerji, alt yapı ile finans alanlarındaki konu başlıklarını detaylı bir şekilde ele alındı.
Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi'nde Kadıköy'deki Akıllı Şehir Uygulamalarını ve Sosyal Medya İletişimini aktaran Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Zirvede yaşamı kolaylaştırabilecek birçok teknolojik uygulama tartışılıyor. Bizim için en iyi uygulama kent yönetimine katılımı sağlayacak ve kentlilerin kabulüyle gelişecek sistemler. Aklımdaki Kadıköy'ü böyle tanımlıyoruz. @kadikoybelediye'nin sosyal medyadaki başarısını dijital ve yüz yüze katılımı arttıracak platformlar oluşturarak geliştirmeyi hedefliyoruz”dedi.
 

ARŞİV