Dünya Gönüllüler Günü kutlaması

Feneryolu Gönüllüleri 5 Aralık’ta Dünya Gönüllüler Günü kutlaması yapmak üzere biraraya geldi.

26 Aralık 2012 - 10:44
Feneryolu Gönüllüleri 5 Aralık’ta Dünya Gönüllüler Günü kutlaması yapmak üzere biraraya geldi. Etkinlik, günün anlam ve önemi hakkında Başkan Nihal Ekmekçioğlu’nun konuşması ile başladı. Ardından Gönüllüler tek tek söz alarak, gönüllülük ve faydaları hakkında fikirlerini ifade edip gönüllülüğün taşıması gereken özellikleri vurguladılar. İkramlar yenirken en yeni ve en eski gönüllülerin, gönüllü olmadan önceki ve gönüllü olduktan sonraki duygu ve düşüncelerini ifade etmesi güne renk kattı. Gönüllülerin görev ve sorumluluklarının altını çizen, Kadıköy Gönüllüsü olduklarını belirten cümlelerin Başkan Ekmekçioğlu öncülüğünde hep birlikte okunmasıyla etkinlik sona erdi. Birbirlerinin günlerini kutlayarak ayrılan gönüllülerin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.
 
TEKERLEKLİ SANDALYELERİ TESLİM ETTİLER
Feneryolu Gönüllüleri, Eylül 2012 ayında başlattıkları tekerlekli sandalye bağışı kampanyasında toplanan 10 adet tekerlekli sandalyeyi, 3 Aralık Pazartesi günü Gönüllü Evi’nde düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine teslim ettiler. Yandan açılan ve ayak uzatma fonksiyonu olan tekerlekli sandalyeler, Kadıköy Belediyesi Sağlık Müdürlüğü, Feneryolu Muhtarı İbrahim Aktaş, Mustafa Aykın İlköğretim Okul yönetimi ile mahalleli tarafından bildirilen ihtiyaç sahiplerine verildi. Gönüllüler ayrıca dünya engelliler günü nedeniyle Feneryolu Muhtarlığı’ında kaydı olan engellileri arayarak hatırlarını sordular ve 2 Aralık Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezinde düzenlenen etkinliğe davet ettiler.
 
KAHVALTIDA BULUŞTULAR                 
Feneryolu Gönüllüleri ve sakinleri 1 Aralık Cumartesi günü Selamiçeşme Özgürlük Parkı Fua Cafe’de biraraya geldi. Her ay geleneksel olarak yapılan kahvaltılı toplantıda; 1 Aralık Dünya AIDS günü olduğundan hastalık, bulaşma ve korunma yolları hakkında bilgilendirilme yapıldı. Enfeksiyon hastalıkları ve mikrobiyoloji uzmanı Dr. Funda Koçdoğan konu hakkında açıklamalar yaptı ve soruları cevapladı. Feneryolu Gönüllü Başkanı Nihal Ekmekçioğlu’nun Dr. Koçdoğan’a teşekkür belgesi   vermesi, aralık ayında doğan gönüllülerin doğum gününü kutlaması ve yaş pasta kesimi ile toplantı sona erdi.

ARŞİV