Dünya Gönüllüler Günü kutlu olsun!

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, 1985 yılında aldığı kararla, gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak amacıyla ‘5 Aralık’ Dünya Gönüllüler Günü olarak kabul edildi

08 Aralık 2016 - 14:16
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, 1985 yılında aldığı kararla, gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla ‘5 Aralık’  Dünya Gönüllüler Günü olarak kabul edildi. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede 5 Aralık, Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanıyor.
22 birimde 10 bine yaklaşan gönüllüsüyle Kadıköy Belediyesi, ülkenin en büyük gönüllü ağına sahip yerel yönetimlerinden birini oluşturuyor.
Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin önemini her platformda vurgulayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da 5 Aralık Pazartesi günü sosyal medyada yayınladığı mesajla Dünya Gönüllüler Günü’nü kutladı. Gönüllülerin etkinliklerinden fotoğraflar yayınlayan Nuhoğlu “Kadıköy’de sosyal yaşamı ve dayanışmayı büyüten, çağdaş değerlerin savunucusu gönüllülerimizin 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü kutluyorum.” dedi.
Feneryolu Gönüllü Evi’nin geleneksel hale gelen kahvaltısında da 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kutlandı. Gönüllü Başkanı Meltem Çokça konuşmasında “Özveriyle, şefkatle, sevgiyle çalışan tüm gönüllülerimizin bu özel gününü kutluyorum” dedi.

ARŞİV