Dünya Sağlık Örgütü Toplandı

Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Ağı 25. Yıl Konferansı ‘21. Yüzyılda Sağlıklı Yaşamak’ başlığı ile 22-25 Ekim 2014 tarihlerinde Yunanistan´ın başkenti Atina´da yapıldı.

07 Kasım 2014 - 09:00
Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Ağı 25. Yıl Konferansı ‘21. Yüzyılda Sağlıklı Yaşamak’ başlığı ile 22-25 Ekim 2014 tarihlerinde Yunanistan´ın başkenti Atina´da yapıldı.
Kadıköy Belediyesi olarak kurucu üye olduğumuz Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin üyeleriyle birlikte Sağlıklı Şehirler Ağı´na üye 35 ülkeden 100´e yakın şehrin temsilcisinin katıldığı 5 yılda bir gerçekleştirilen 6. fazın ilk konferansının açılışında konuşan DSÖ Avrupa Masası Şefi Dr. Agis Tsouros, Sağlıklı Şehirler Ağı´nın geçen 25 yılda oluşturduğu politikalar ile birçok şehrin yaşanabilirlik oranının yükseldiğini söyledi.

Ekonomik krizlerden etkilenerek sağlıksızlaşan şehirlerin yeniden yaşanabilir olması sürecinde de Sağlıklı Şehirler Ağı´nın öneminin büyük olduğuna vurgu yapan Dr. Tsouros, Sağlıklı Şehirler Ağı´nın 25 yıllık birikimi ile oluşturduğu politikaların bu kentleri içinde bulundukları durumdan kurtarmayı hedeflediğini kaydetti. Dr. Tsouros, bu nedenle harekete üye tüm kentlerin yönetici ve temsilcilerinin yeni politikalar ve uygulamalar üretmekten vazgeçmeyerek, Sağlıklı Şehir Ağı´nın ülkelerin kent sağlığı politikalarında daha etkin rol almasını sağlamaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Atina´dan yapılan 5 günlük konferansta 25 yılda sağlıklı Şehirlerde yaşanan tecrübeler, yönetişim, liderlik, geri dönüşüm, sağlıklı kentsel tasarım, yaşanabilir çevreler oluşturulabilmesi, sosyal medyada sağlıklı şehirlerin etkisi, kentsel çevre sağlığı, halk sağlığı hizmetleri ve kapasiteleri ile göçle yaşanan kentsel değişim gibi konular ele alındı.
Türkiye’yi birliğimizin üyesi olan Kadıköy Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Burdur Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Gölcük Belediyesi, Gebze Belediyesi, Ürgüp Belediyesi ve Yalova Belediyesi  temsil etti.
 
Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Ağı 5. fazını başarıyla tamamlayabilen belediyelere verilen 5. faz diplomasını, DSÖ Avrupa Masası Şefi Dr. Agis Tsouros'tan Sağlıklı Kentler Birliği Temsilcisi ve Meclis Üyelerimiz Damla Toprak ve İlhami Sadıkoğlu Kadıköy Belediyesimiz adına teslim aldı.
 
DSÖ tarafından oluşturulan ve önümüzdeki 5 yıl sağlıklı şehir politikalarının oluşturulacağı 6. faz deklarasyonun oluşturulması için tüm katılımcılar 5 gün boyunca katkı sundular.
 
Kadıköy Belediyesi olarak 5 yıllık yönetim anlayışımızda sağlıklı şehir politikaların üretmenin bu hareketin temel bir değeri olduğunu, yaş dostu ve engelsiz şehirlerin önemini, sağlıklı yaşam için sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulmasını ve bunları planlarken tüm Kadıköy'lülerle birlikte bu projeleri gerçekleştireceğimizi vurguladık.
 
Konferansın son gününde 35 ülkeden 100´e yakın şehrin temsilcisi ile oluşturulan 6. faz deklarsyona Sağlıklı Kentler Birliği Temsilcisi ve Meclis Üyelerimiz Damla Toprak ve İlhami Sadıkoğlu Kadıköy Belediyesi adına imza attı.
 
 
 
 

ARŞİV