Dünya sorunları Kadıköy'de tartışılacak

Kadıköy'de biraraya gelecek olan Avrupalı gençler, Birleşmiş Milletler’de ele alınan ve çözüm aranan önemli dünya sorunlarını masaya yatıracak.

10 Kasım 2010 - 16:22

Kadıköy'de biraraya gelecek olan Avrupalı gençler, Birleşmiş Milletler’de ele alınan ve çözüm aranan önemli dünya sorunlarını masaya yatıracak.

 
Geçtiğimiz Nisan ayında İstanbul’da birincisi gerçekleştirilen (MFNU) - Fransızca Model Birleşmiş Milletler simülasyon toplantısının organizatörlerinin düzenleyeceği (MFINUE) - Uluslararası Fransızca Model Birleşmiş Milletler Avrasya, 19-21 Kasım tarihleri arasında Kadıköy'de toplanıyor.
140. yılını kutlayan, Moda'daki Fransız Lisesi Saint-Joseph’in ev sahipliğini yapacağı organizasyonda lise ve üniversite seviyesindeki gençler Birleşmiş Milletler’de ele alınan ve çözüm aranan önemli dünya sorunsallarını masaya yatıracak. Konferanslarda 21. yüzyılda çözüm aranan ; açlık, susuzluk, doğal felaketler, etnik çatışmalar, ırkçılık benzeri konularda münazaralar düzenlenecek. Diplomatların katılacağı çok önemli bir fikri platform olma özelliği taşıyan organizasyonda, gençler; büyükelçi, delege, komite başkanı, basın mensubu, genel sekreter ve sivil örgütlerini temsil edecek. Hollanda’nın La Haye şehrinden sonra dünyada ilk kez İstanbul’da bağımsız olarak düzenlenecek olan Uluslararası Fransızca Model Birleşmiş Milletler Avrasya (MFINUE) toplantısı, gençlerin toplum içerisinde vatandaşlık bilinci edinmelerini, güncel konular üzerinde fikir beyan ederek sosyal, politik, ekonomik ve çevresel sorunlara çözüm aramalarını teşvik ediyor. Eşitsizliklere ve sorunlara kaba kuvvete başvurmadan çözüm bulmanın formüllerinin tartışıldığı toplantılarda, demokratik bir toplumun oluşabilmesi için olmazsa olmaz faktörün düşüncelerin barışçıl bir atmosferde tartışılması olduğu vurgulanıyor ve bu formül hayata geçiriliyor. Galatasaray Lisesi, Saint-Joseph Lisesi, Saint-Michel Lisesi, Sainte-Pulchérie Lisesi, Notre Dame de Sion Lİsesi, Saint-Benoît Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi gibi köklü liselerin ve Avrupa’dan farklı liselerin heyetleri de katılıyor.


ARŞİV