Dünya Su Günü kutlandı

22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla Kadıköy’de suyun öneminin anlatıldığı bir etkinlik düzenlendi

24 Mart 2016 - 14:24
22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla Kadıköy’de suyun öneminin anlatıldığı bir etkinlik düzenlendi

Kadıköy Belediyesi tarafından her yıl “Dünya Su Günü” etkinlikleri çerçevesinde, ilköğretim düzeyindeki öğrencilerin çevre sorunlarını ve iklim değişikliğinin önlenmesi konularını kavramaları, ayrıca evde, okulda ve ulaşımda enerji ve su tasarrufu yaparak karbon ayak izlerini azaltmanın yollarını keşfetmelerine yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Dünya Su Günü Etkinlikleri kapsamında 6-12 yaş çocukları için “Su Gelecektir” isimli tiyatro oyunu, Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda 22 Mart Salı günü sahnelendi. Oyun, su tüketiminin önemine dikkat çekiyor.
Öğrencilere tiyatro sonunda çevrenin korunması, atıklar ve geri dönüşüm, enerji ve su verimliliği konularında çeşitli broşür ve kitaplar da hediye edildi. Kadıköy Belediyesi Çevre Müdürü Şule Sümer, 22 Mart tarihinin, 1993 yılından bu yana Dünya Su Günü olarak kutlandığını, bu kapsamda,  suyun bilinçli tüketimine, su kaynaklarının korunmasına dikkat çekildiğini ifade etti.

TATLI SU KAYNAKLARI AZ
Dünyadaki toplam su miktarının 1,4 milyar km3 olduğu tahmin ediliyor. Bu suların yüzde 97,5’i okyanuslarda ve denizlerde tuzlu su olarak, yüzde 2,5’i ise tatlı su olarak nehir ve göllerde bulunuyor. Tatlı su kaynaklarının da yüzde 90’ının kutuplarda ve yeraltında bulunması sebebiyle insanoğlunun kolaylıkla yararlanabileceği elverişli tatlı su miktarının ne kadar az olduğu dikkat çekiyor.
Kullanılabilir su kaynakları bu kadar az olmasına karşın, hızlı nüfus artışı ve bilinçsiz kullanım nedeniyle temiz su kaynaklarının giderek azaldığı vurgulanıyor.

ARŞİV