Dünyanın dövmecisi Kadıköy'de buluştu!

Geçtiğimiz hafta sonu Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'ne yolu düşenler, bir halk eğitim merkezi için pek de alışıldık olmayan bir manzarayla karşılaştılar.

20 Eylül 2012 - 14:38
Gökçe UYGUN
 
Geçtiğimiz hafta sonu Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'ne yolu düşenler, bir halk eğitim merkezi için pek de alışıldık olmayan bir manzarayla karşılaştılar; merkez içinde basketbol sahasında onlarca dövme sanatçısı dövme yapıyordu! Elbette ki bu kadar insan bir fuar için biraraya gelmişti; "İstanbul Dövme Fuarı'' (İstanbul Tattoo Convention)... Kadıköylü dövme ustası Şener Öner ve ekibi tarafından organize edilen fuar, 15-16 Eylül tarihlerinde dövme meraklıları ile ustaları buluşturdu. Fuar alanı tüm haftasonu hiç boş kalmadı. Kimileri daha önce hiç tanışmamıştı dövmeyle. Bilgi aldı ustalardan, canlı canlı dövmenin nasıl yapıldığını izleme fırsatı buldu. Kimileri ise bilmem kaçıncı dövmesini yaptırmaya gelmişti...
Fuarda 45 standa, 10'u yabancı olmak üzere 60 sanatçı vardı. Düzenlenen şovlarda Hollywood starları ve dünyaca ünlü sporcuların dövmelerini yapan ABD, İngiltere, Çin, Japonya ve İskoçya'dan pek ünlü dövme sanatçısı hünerlerini sergiledi.
Fuarın evsahibi, Golden Arrow Yönetim Kurulu Başkanı N. Şener Öner, ''Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Baş'ın büyük desteğiyle gerçekleştirdiğimiz bu fuar, ilk olmasına rağmen çok başarılı geçti. Katılan sanatçılarımız da ziyaretçilerimiz de memnun kaldı. Seneye yine bu fuarı düzenlemeyi hedefliyoruz. Böyle bir fuarın ilçemiz Kadıköy'de yapılmasının da iyi olduğuna, ilçemize hareket getirdiğine inanıyorum.
 
DÖVME USTASINDAN ÖĞÜTLER
Şener Öner, dövme yaptırmak isteyenlere de şu uyarılarda bulundu;
-        İnsan hayatında değişken olan şeylerin (sevgili ismi gibi...) vücuda yapılmaması gerek.
-        Biz prensip olarak ellere ve yüze dövme yapmayı tercih etmiyoruz.
-        Her dövme tektir. Birine yapılan dövme, bir başkasına da yapılmamalı.
-        Dövme, tercihen vücudun güneş görmeyen bölgelerine yapılmalı.

ARŞİV