Doğanay Güzelgün’ün ailesi ve arkadaşları adalet istiyor

Kadıköy Bostancı’da polis denetim noktasından kaçarak bisikletli Doğanay Güzelgün’ün ölümüne sebep olduğu öne sürülen Temel Ünlü hala yakalanmadı. Güzelgün’ün eşi Banu Güzelgün, Ünlü’nün eşine 130-140 kilometre hızla çarptığını, sonra da aracından inerek eşine bakmadan kaçtığını söyledi.

27 Temmuz 2023 - 02:05

18 Temmuz Salı günü Kadıköy Bostancı'da polis kontrol noktasından kaçtığı öne sürülen otomobil sürücüsü Temel Ünlü, bisiklet sürücüsü 51 yaşındaki Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne neden oldu

Doğanay Güzelgün’ün eşi Banu Güzelgün ve olaya tanıklık eden arkadaşı Tufan Sağnak, tüm yaşananları gazetemize anlattı.

Hala yakalanmayan aracın sürücüsü Temel Ünlü’nün, eşine 130-140 kilometre hızla giderken çarptığını savunan Banu Güzelgün, “Araçtan inmeden olay yerinden kaçmış” dedi.

“VAHŞİCE KATLEDİLDİ”

Banu Güzelgün şunları anlattı: “Eşim Doğanay Güzelgün 18.07.2023 Salı sabah 5.31’de Bostancı Caffe Nero tarafına doğru karşıdan karşıya geçerken sağ şeride geldiğinde, sol şeritten 130-140 km hızla gelmekte olan Temel Ünlü'nün kullanmakta olduğu aracı en sağ şeride kırması sonucu vahşice katledildi. Sonradan aldığımız bilgiye göre katil zanlısı Ünlü, iki kez çevirmeden kaçmış. Son olarak üçüncü kez Suadiye Beltur önündeki çevirmeden kaçmış ve eşime çarpmış. Sonrasında araçtan inip eşime kesinlikle bakmadan kaçmış. Yanında bulunan arkadaşı arabanın yanında kalmış. Yaklaşık 20-25 dakika sonra yerine suçu üstlenmesi için başka bir kişiyi göndermiş. Karakoldaki soruşturma sonrası arabada bulunan kişi ve sonradan gelen kişi olayla ilgileri olmadığını itiraf edip serbest bırakıldı. Geldiğimiz son noktada bir haftadır ne polis ne savcılık tarafında herhangi bir gelişme olmadı. Bir an önce yakalanmasını istiyoruz.”

OLAY ANINI ANLATTI

Doğanay Güzelgün’ün olaya tanıklık eden arkadaşı Tufan Sağnak, yol güvenliği için trafiğin en sakin olduğu saatlerde buluştuklarını söyledi. Olayın yaşandığı gün de bu nedenle sabah 05.30’da Bostancı’ya gittiğini söyleyen Sağnak, “Buluşma noktamız olan Bostancı İskelesi’nin önünde 70-80 kadar bisikletli vardı. Telefonumu çıkarıp video çekerek arkadaşlarıma günaydın derken tam 5:30’da yanımızdan son süratle siyah bir araç geçti. Bir saniye içinde acı bir fren sesi ve hemen ardından da çok şiddetli bir çarpma sesi geldi. O sırada gören arkadaşlarımız çarpmanın şiddetiyle bir insanın yerden metrelerce havalandığını haykırdı. Hemen birkaç metre ötedeki olay yerine gittik ve Doğanay Güzelgün’ü yolun sağında, yerde yatarken gördük. Çarpan araç da biraz ötede hasarlı vaziyette duruyordu. Karşıdan karşıya geçmesine ramak kalmışken o süratle virajı da alamayan araç kendisine çarptı. Doğanay abiye ilk müdahaleyi doktor olan iki takım arkadaşı yaptı, ardından da hızla gelen ambulansa bindirildi” ifadelerini kullandı.

BOŞ CADDELERDE SÜRAT YAPIYORMUŞ”

Araç sürücünün hızla olay yerinden uzaklaştığını söyleyen Sağnak, “Araç sürücüsü olay anında araçtan çıkıp yaya olarak kaçmış. İki bisikletçi arkadaşımız zanlıyı kovalamış ancak Bostancı Marmaray istasyonu altında kaybetmişler. Araçtaki diğer yolcu olan kadın şok içinde kenarda duruyordu. Kapıları açık olan aracın orta konsolunda uyuşturucu maddeler ve alkol bariz biçimde görünüyordu. Çarpmanın üzerinden yarım saat geçmeden başka bir şahıs olay yerine gelerek suçu üstlenmek istedi, ancak hem zanlıyı kovalayan arkadaşlarımız hem de diğer yolcu (sürücünün kız arkadaşı) gelen şahsın araç sürücüsü olmadığını olay yerindeki polislere bildirdi. Kısa bir süre sonra da Doğanay abiyi kaybettiğimiz haberini aldık. Daha sonra öğrendik ki uyuşturucu madde etkisinde olan bu şahıs, Kadıköy yönünden Bostancı’ya doğru üç polis denetim noktasından kaçmış ve boş caddelerde sürat yapıyormuş” dedi.

“ADALET İSTİYORUZ”

Sağnak, Doğanay Güzelgün için adalet istediklerinin de altını çizdi: “Kimliği belli olan zanlı halen yakalanmış değil. Hem gözü yaşlı eşi hem de biz arkadaşları acil olarak adaletin yer bulmasını istiyoruz. Trafikteki bisikletli sayısı her geçen gün artıyor. Şehir içi yollar güvenli hale getirilmezse korkarım bu kayıpları yaşamaya devam edeceğiz. Hiçbirimiz ‘bir sonraki kayıp’ olmak istemiyoruz.”

OLAY YERİNDE ANILDI

Kaza sonucu hayatını kaybeden Doğanay Güzelgün için 22 Temmuz Cumartesi günü arkadaşları ve bisiklet sporcuları tarafından anma sürüşü gerçekleştirildi. Kazanın meydana geldiği yerde başlayan etkinliğe kollarındaki siyah bantlarla yüzlerce bisiklet sürücüsü katıldı.

Doğanay Güzelgün için İzmir, Ankara ve Antalya başta olmak üzere diğer şehirlerde de anma törenleri düzenlendi.


ARŞİV