Doğduğu eve vefa sergisi

Fotoğrafçı ressam Mehmet Yavuz Onar, Pipa Sanat Evi’nde “Doğduğu Evde Resim Sergisi Açan Adam” adlı ilginç bir sergi açtı.

04 Ekim 2013 - 09:19

Kızıltoprak’ta bulunan Pipa Sanat Evi, 22-29 Eylül tarihleri arasında doğma büyüme Kadıköylü sanatçı Mehmet Yavuz Onar’ın resim sergisine ev sahipliği yaptı. 10 yıl Kızıltoprak, 20 yıl Suadiye ve 40 yıl da Erenköy’de yaşayan Onar, doğduğu eve vefa niteliğindeki son sergisini şu an Pipa Sanat Evi olan evde açtı. “Doğduğu Evde Resim Sergisi Açan Adam” adlı sergide, Onar’ın farklı zamanlarda yaptığı ilgi çekici resimleri izleyiciyle buluştu.
1945 yılında İstanbul’da doğan sanatçı Haydarpaşa Lisesi’nden mezun olduktan sonra kısa bir süre yurt dışında bulundu. Repro Reklam Ajansı’nda görev alarak fotoğrafçılığa başladı. 1975 yılında Durst’un davetlisi olarak Bolzano’daki fotoğraf seminerine katılarak Colour Specialist sertifikası aldı. Ünlü karikatürist Nehar Tüblek’ten karikatür ve grafik dersleri aldı, Tüblek’in yönlendirmeleriyle Tolentino, Bordighera ve Montreal yarışmalarına katıldı, müze albümlerinde yapıtları yer aldı.
Şair yazar düşünce adamı Onat Kutlar ile birlikte hazırladıkları “Uygarlığın Kaynaklarına Doğru” adlı ropörtajın fotoğraflarını çekti. (Cumhuriyet Gazetesi 1983) 
Fotart adı altında profesyonel reklam fotoğrafçılığı ve resim çalışmalarını sürdüren sanatçı “Menkıbe Avcıları” adı altında bir kitap ve “Bir Fotoğrafçının Bilinçaltı: Kadıköy” adlı bir sergi hazırlığı içinde.

ARŞİV