Doğru nefes hayat kurtarır

Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde, Spor Komitesi tarafından nisan ayı etkinliği olarak “Nefes Teknikleri ve Doğru Nefes Alma” konulu söyleşi vardı

05 Mayıs 2016 - 15:24
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde, Spor Komitesi tarafından nisan ayı etkinliği olarak “Nefes Teknikleri ve Doğru Nefes Alma” konulu söyleşi vardı. Nefes koçları Sibel Zeren ve Serpil Kaya’nın birlikte sunduğu söyleşide “Nefes =Yaşam” ilkesinden hareketle “Nefesinizi ve düşünce sisteminizi değiştirin yaşamınız değişsin” görüşü üzerinde duruldu.
M S (EMES ) İLE YAŞAMAK
Kriton Curi Parkı Gönüllüleri Noroloji Uzmanı Dr. Taner Seleker’i konuk etti. Engelliler Komitesi’nin hazıladığı “MS İle Yaşamak”  konulu seminerde Seleker, MS’in  kas erimesi olmadığını, beyinde  ve omurilikte  sinir hücrelerini koruyan kılıfta  gelişen sinir hastalığı olduğunu belirtti. Seleker, ölümcül ve bulaşıcı bir hastalık olmadığını ancak hastalığın 20 – 30 yaş arasında yaşamı tehdit ettiğini vurguladı. Taner Seleker “Fiziksel tedavi, yüzme ve plates eksersizleri en etkin tedavi yöntemleridir” diyerek sözlerini bitirdi.

SEVGİ VE HİZMET
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde Kadıköy Gönüllü Merkezi’nin kurucularından İnal Aydınoğlu’nun konuk olduğu “Sevgi ve Hizmet” konulu söyleşi yapıldı. Sevgi Liderliği  adlı 11. Kitabından bahseden yazar “Mesleğiniz nedir sorusuna 38 senedir Gönüllüyüm” diye cevap verdiğini anlattı. 
ANTİK KENTE YOLCULUK
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde Görsel Etkinlikler Komitesinin hazırladığı Allianoi Antik Kent slayt gösterisi yapıldı. Slayt gösterisi ile katılımcılar Allianoi Antik kentin tüm detaylarını izleme fırsatı buldu.

ARŞİV