Doğu'da insanlar, Batı'da insanlık ölüyor

CHP Kadıköy Gençlik Örgütü, hem 17-25 Aralık sürecini protesto etmek, hem de Sur, Cizre ve Silopi’deki sokağa çıkma yasaklarına tepki göstermek için eylem yaptı

24 Aralık 2015 - 16:16

Erhan DEMİRTAŞ
“Sokağa çıkma yasaklarına sessiz kalmıyoruz, 17-25 Aralık yolsuzluk skandalını unutturmuyoruz” çağrısıyla eylem düzenleyen CHP Kadıköy Gençlik Örgütü, 17 Aralık Perşembe günü Altıyol’da basın açıklaması yaptı. “Doğu’da insanlar Batı’da insanlık ölüyor. Vuruluyoruz sorgusuz” yazılı pankartın arkasında biraraya gelen Kadıköylüler, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarını attı.

YARGI ÖNÜNE ÇIKARANA KADAR…
“Zalimin zulmüyle değil halkların eliyle barış”, “Tehlikenin farkındayız buradayız”, “Medyada dizi ve magazin, Doğu’da kan, gözyaşı ve katliam var” dövizlerinin taşındığı eylemde basın açıklamasını CHP Kadıköy Gençlik Kolları Başkanı Pınar Uzun okudu. “İki yıl önce bugün, tarihimizin en büyük yolsuzluk operasyonuna tanıklık ettik. Yolsuzluk ve yoksullukla mücadele edeceklerini söyleyerek yola çıkanlar, yolsuzluk skandalının baş aktörü oldular” açıklamasını yapan Uzun, sorumlular yargılanana kadar, 17-25 Aralık’ı “yolsuzluk haftası” olarak hatırlatmaya devam edeceklerini belirtti.

“İHLALLER MEŞRULAŞTIRILIYOR”
Türkiye’nin, içeride ve dışarıda bataklığa sürüklendiğini ifade eden Uzun, Ankara ve Suruç katliamlarına da dikkat çekerek şöyle konuştu: “Dün Suruç’ta ve Ankara’da meydana gelen şer odaklı hain saldırılarda onlarca vatandaşımız yaşamlarını yitirdiler. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi gözler önünde faili meçhul cinayetler dizisinin kurbanı edildi. Dilek Doğan, kolluk kuvvetinin şuursuz tasarrufunun kurbanı oldu”
Sokağa çıkma yasakları ve olağanüstü hal uygulamalarının normalleştirilmeye çalışıldığını vurgulayan Uzun, muhalif medyanın da susturulduğunu ve baskı altına alındığını belirtti.
Uzun,  sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü bölgelerdeki eğitim sorunlarına da dikkat çekti. Öğrenci yurtlarının boşaltıldığını ve öğretmenlerin türlü bahaneler neden gösterilerek bölgeden çektirildiğini söyleyen Uzun, “Siviller her gün ölmekte, kardeşlerimiz okullarına gidememekte, gıda ve ilaç temin edememektedirler” uyarısını yaptı. 

“SUSKUN KALMAK SUÇTUR”
“Kadıköy gençleri, kadınları ve ilçe örgütü olarak Iğdır’ı Edirne’den, Diyarbakır’ı İstanbul’dan ayrı görmüyoruz” değerlendirmesini yapan Uzun, “Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy gençleri olarak, duyarlı Kadıköy halkının ülkemizin doğusunda iktidar eliyle inşa edilen kaos ve şiddet atmosferinin karşısında duracağına ve mücadele edeceğine olan inancımız tamdır” dedi.

ARŞİV