Doktorların, Başkan Nuhoğlu'nu ziyareti

İstanbul Tabip Odası yeni yönetim kurulu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu ziyaret etti.

14 Mayıs 2014 - 13:43
İstanbul Tabip Odası yeni yönetim kurulu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu ziyaret etti.
 Geçtiğimiz Pazar günü yapılan İstanbul Tabip Odası seçimlerini kazanan Demokratik Katılım Grubu temsilcileri, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu 5 Mayıs Pazartesi günü makamında ziyaret ederek başarı diledi. 
İstanbul Tabip Odası’nı temsilen Dr. Ümit Şen, Dr. Erdinç Köksal,    Dr. Hüseyin Öztürk, Dr. Marufe Alikanoğlu ve Dr. Atila Ongan’dan oluşan ekip, ziyaret sırasında önümüzdeki süreçte İstanbul Tabip Odası olarak Kadıköy Belediyesi’nin talebi halinde yardımcı olma sözü verdi. 
 Yıllardan beri büyük bir mücadele ile geçen İstanbul Tabip Odası seçimlerine her sene olduğu gibi bu sene de “Özgür Hekimler Platformu” ve “Hekimlikte Özlük ve Onur Grubu” ile birlikte iddialı giren “Demokratik Katılım Grubu”, oyların yüzde 71’ini alarak bir defa daha seçimleri kazandı.
Seçimleri 18 yıldan beri kazanma başarısı gösterin Demokratik Katılım Grubu’nun yönetim kurulu; Prof. Dr. Selçuk Erez, Dr. Samet Meriç, Dr. Ümit Şen, Dr. İncilay Erdoğan, Dr. Hakkan Hekimoğlu, Dr. Dilek Kanmaz ve Dr. Ozan Toroman’dan oluşuyor. Yönetim Kurulu ilk görev olarak, Gezi olaylarında yaralılara yardım ettiği için 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan meslektaşlarına destek andı içti. Tabip Odası’nın çalışma programında; halkın eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti alması için çalışmalar yaparken diğer yandan hekimlerin gittikçe yitirilen özlük haklarının alınması, aile hekimlerinin sırtına yüklenen yeni yaptırımların kaldırılması, performans sistemiyle mücadele, Tam Gün yasasıyla kaybedilen hakların geri alınması, muayenehane hekimliğinin önündeki engellerin kaldırılması, emekli hekimlerin maaş adaletsizliğinin giderilmesi, bir lokal, hekimevi ve huzurevi yapma projesi bulunuyor.

ARŞİV