Don Kişot'ta 'Berkin'e Anlat' Atölyesi

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan 15 yaşındaki Berkin Elvan için yapılan etkinliklere bir yenisi eklendi.

20 Şubat 2014 - 08:19
Gezi direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan ve 16 Haziran’dan beri uyuyan 15 yaşındaki Berkin Elvan için yapılan etkinliklere bir yenisi eklendi. Berkin için hafıza arşivi oluşturmak amacıyla yapılan “Berkin’e Anlat” Atölyesi, Yeldeğirmeni Don Kişot Sosyal Merkezi’nde yapıldı. 15 Şubat Cumartesi günü Don Kişot adı verilen İşgal Evi’ne gelenler atölye çalışmasına katılarak, Berkin için çeşitli kolajlar yarattılar.
Atölye’nin facebook sayfasında o güne dair şu not düşüldü:
“Berkin için hafıza arşivi oluşturduğumuz ilk atölyemizi yaptık. Berkin’e anlatacağımız 2 gün ve 2 olay ekledik arşivimize. Birisi 2 Şubat günü Don Kişot’ta gerçekleşen kermes ve bu kermese katılım sağlayan Kabahatler Atölyesi’ydi. O günü anlatan bir kolaj yaptık. Diğeri de Berkin’in doğum gününde Kadıköy’de yaptığımız dilek feneri etkinliğiydi. O da bir kolaja dönüştü. Şimdi üç çalışma var Berkin için oluşturduğumuz hafıza arşivinde. Ürettiğimiz işleri evde bir duvarda sergiliyoruz. Bu arşivi, belirli aralıklarla atölye tertipleyip birlikte üreterek çoğaltmaya karar verdik. Oluşan arşivi Berkin uyandığında onunla paylaşacağız.”


ARŞİV