Donkişot, takas usulü kütüphane kuruyor

Gezi eylemlerinin ardından Yeldeğirmeni’nde açılan Donkişot Sosyal Merkezi, şimdi de “takas” usulü kütüphane kuruyor

22 Ekim 2015 - 15:56
Gezi eylemlerinin ardından Yeldeğirmeni’nde açılan Donkişot Sosyal Merkezi, şimdi de “takas” usulü kütüphane kuruyor
 
Aysel KILIÇ
Gezi Direnişi’nden sonra Yeldeğirmeni’nde kurulan Don Kişot Sosyal Merkezi’nde forumlar, atölyeler, sergiler, söyleşiler devam ediyor.
“Paraya karşı takas” diyen Donkişot’ta, kendi çapında, bir komün hayatı yaşatılmaya çalışılıyor. İhtiyacı olanlar hiç para vermeden giyimlerini buradan sağlayabiliyor. Donkişot’un belki de en anlamlı aktivitesi ise “bombalara karşı” kurulan ortak sofralar.

TAKAS USULÜ KÜTÜPHANE
Donkişot’ta geçtiğimiz günlerde heyecanlı bir hareketlilik vardı. Buraya gelenler hep birlikte yemek yaptılar, sofralar kurdular. Yemek ve sohbetin ardından ise yeni kurulacak kütüphane için harekete geçtiler. Kimisi yanında getirdiği kitabını bıraktı, kimisi de kütüphaneden kitap seçip aldı. Kitap getirenler arasında bir tiyatrocu da vardı. Sokak tiyatrosu yapan Cevher Alp, “Kitabı burada okumak isteyen olabileceği gibi alıp evine de götürebilir ya da bir başka kitapla değiştirebilir. Önemli olan paylaşımdır. Bizler gerçekten para vermeden bir yaşamın mümkün olabileceğini göstermeye çalışıyoruz” dedi.
“PARA KULLANMIYORUZ”
Alp, bombalara karşı kurdukları sofralara da dikkat çekti: “Hiç para kullandırtmadan, hiç tanımadığımız, farklı ülkelerden, kültürlerden insana haftada bir defa yemek veriyoruz. İnsanların ortak bir dünyada barış içinde yaşayabileceğini göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu. Gençlerden Malik Budak ise, “Bizler burada sadece paylaşma kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Pazarda da para kullanmıyoruz. Çöpe gidecek sebzeleri toplayıp getiriyoruz, yemeğimizi pişiriyoruz…” diye konuştu. Okuma kültürünün ve paylaşımın önemini vurgulayan Can Kazancıoğlu da, “Donkişot ruhunu bulunduğumuz her yerde yaşatacağız” dedi ve paylaşıma açık kütüphane için dayanışma çağrısı yaptı. Donkişot, Rasimpaşa Mahallesi (Yeldeğirmeni), Duatepe Sokak, 44 numarada. Kitaplarınızı bu adrese bırakabilir, istediğiniz kitabı alabilirsiniz…

ARŞİV