Doya Doya Sanat etkinlikleri başlıyor

Kadıköy Belediyesi’nin gelenekselleşen “Doya Doya Sanat” etkinlikleri 16 Haziran’da başlıyor. 15 ayrı noktada 100 farklı etkinlik Kadıköylüler’le buluşacak.

14 Haziran 2012 - 13:17
 Kadıköy Belediyesi’nin gelenekselleşen “Doya Doya Sanat” etkinlikleri 16 Haziran’da başlıyor. 15 ayrı noktada 100 farklı etkinlik Kadıköylüler’le buluşacak.
 
Yaz mevsiminin gelmesiyle Kültür Merkezleri etkinliklerini sonlandırırken Kadıköylüler, müzik ve sanat dolu günleri sokakta yaşamaya devam edecekler. Kadıköy Belediyesi’nin 16 Haziran-26 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği “Doya Doya Sanat” günleri kapsamında 15 ayrı noktada 100 farklı etkinlik düzenlenecek.
Kukla gösterisinden, müzik dinletisine, canlı heykel performanslarından dans şovlarına ve tiyatrolara kadar birçok sanat etkinliğini Kadıköy’ün sokak, cadde ve parklarına taşıyacak olan Kadıköy Belediyesi, haziran-temmuz-ağustos aylarında Kadıköylüleri yine sanatın her dalıyla buluşturmaya devam edecek. Başta Kadıköy Çarşı, Fenerbahçe Parkı, Özgürlük ve Kriton Curi parkları olmak üzere 11 parkta sanat etkinlikleri düzenleyen Kadıköy Belediyesi, Süreyya Operası önü, Bağdat Caddesi ve Noter Sokak’ta da sanatı sokağa taşıyacak.
15 ayrı noktada 100 ayrı etkinliğin düzenlendiği Doya Doya Sanat etkinlikleri, her gün saat 19.00’ da başlayacak.
16 Haziran-26 Ağustos tarihlerinde Doya Doya Sanat etkinliklerini gerçekleştirecek 7 grup şöyle:
 
TRİO AMOR
Geçmişten günümüze bilinen aşk şarkılarını enstrümantal seslendirerek izleyicisine unutulmaz dakikalar yaşatan grup, oldies, napoliten, tango gibi müzik türlerini repertuvarında bulunduruyor.
 
GRUP NAPOLİON
Grup Napolion’un dans gösterileri ve birçok yerli yabancı sözlü şarkılardan oluşan geniş repertuvarı büyük ilgi toplayacak.
 
HİKÂYELER VE ENSTÜRMANLAR
Bremen Mızıkacıları hikâyesi, enstrümanların tanıtılmasına uyarlanarak çocuklara hem eğlenceli hem eğitici bir etkinlik sunulacak. 4 kişiden oluşan küçük orkestra ve bir tiyatro sanatçısı ile hikâye kahramanları, orkestrada bulunan enstrümanlara uyarlanıyor.
 
LITTLE BAND
2009’da Kayhan Doğan tarafından kurulan Little Band müzik grubu, Latin, caz, blues şarkılar seslendiriyor. Grup, müzik performansının yanı sıra dans gösterileri ve perküsyon atölyeleriyle izleyenlere keyifli anlar yaşatacak.
 
ELİM SENDE KUKLA TİYATROSU
Elim Sende Kukla Tiyatrosu, çocukların oyun arkadaşı, dert ortağı, eğlence aracı, kendini ifade yolu olan oyuncakların bir türevini, kuklaları kullanarak onlara ulaşmayı hedefliyor. “Yalancı Yalancı” adlı oyunda yalan söylemenin çok kötü bir şey olduğu anlatılıyor.
 
VIP QUARTET
Klasik müzik repertuarındaki bilinen ve sevilen eserleri dinleyici ile buluşturan grup, klasik müziği halka sevdirmek, dinleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak bir programla Kadıköy halkıyla buluşacak.
 
CANLI HEYKEL
Süreyya Operası önünde gerçekleştirilecek olan Canlı heykel performansları da Kadıköylülerin ilgisini çekecek.
 
15 AYRI NOKTADA SANAT!
Doya Doya Sanat etkinliklerinin yapılacağı 15 nokta şöyle: Bağdat Caddesi,  Çamlık Parkı, Çınar Parkı, Defne Parkı, Dostluk Parkı, Fenerbahçe Parkı, Koşuyolu Mahalle Evi, Koşuyolu Parkı, Kriton Curi Parkı, Moda Parkı, Noter Sokak, Özgürlük Parkı, Tarihi Çarşı, Zübeyde Hanım Parkı ve Süreyya Operası önü.

ARŞİV