Düşlerimize siz de ortak olun

Projeleriyle binlerce engelli gence engelsiz sosyal yaşam çözümleri ve olanakları sunan Düşler Akademisi fotoğraf ve resim atölyeleri öğrencileri, Stars of İstanbul kapsamında ünlü sanatçılarla...

22 Haziran 2011 - 10:54

Projeleriyle binlerce engelli gence engelsiz sosyal yaşam çözümleri ve olanakları sunan Düşler Akademisi fotoğraf ve resim atölyeleri öğrencileri, Stars of İstanbul kapsamında ünlü sanatçılarla buluştular.


“Çocukların geleceği parlasın” sloganıyla düzenlenen “Stars of İstanbul-İstanbul'un Yıldızları” projesi kapsamında, Düşler Akademisi ev sahipliğinde öğrenciler, gönüllüler ve sanatçılarla birlikte yıldızları boyadı.
UNICEF Türkiye işbirliğiyle, çocukların geleceği parlasın hareketine dikkat çeken, katılımcıların katkılarıyla sanat ve sanatçıyı halkla biraraya getirerek onların yaratıcılıklarını, yeteneklerini milyonlarla buluşturmak amacıyla kurulan Stars of İstanbul; İstanbul’un önemli noktalarını yıldızlarla donatarak ülkemizin zenginliğini ve yaratıcı potansiyelini ortaya çıkartan organizasyonlar yapıyor. Bu özel organizasyonlardan biri de Türkiye Vodafone Vakfı’nın desteği ve paylaşımıyla 17 Haziranda Ataşehir Düşler Akademisi bahçesinde gerçekleşti. Projeleriyle binlerce engelli gence engelsiz sosyal yaşam çözümleri ve olanakları sunan Düşler Akademisi fotoğraf ve resim atölyeleri öğrencileri, Stars of İstanbul kapsamında ünlü sanatçılarla biraraya geldiler. Ünlü resim sanatçısı Sema Bicik, Fotoğraf Tayfasından Bülent Kahraman, UNDP’den Hansın Doğan, Gönülçelen dizisinin sevilen oyuncuları Tuba Büyüküstün ve Onur Saylak sosyal sorumluluk projesine destek veren isimler arasındaydı. Sabah saatlerinde bir araya gelen sanatçılar ve öğrenciler dev yıldızlar üzerinde boyama yaptılar. Hem sanatsal yeteneklerini sergileyen hem de sevdikleri oyuncularla tanışma fırsatı yakalayan gençler için unutulmaz bir deneyim oldu. Etkinlik boyunca ünlü yıldızların samimi diyalog ve davranışları öğrencilere mutlu anlar yaşattı. Stars of İstanbul yıldızları, 1 Eylül 1 Aralık 2011 tarihleri arasında kentin önemli noktaları olan Nişantaşı ve Bağdat Caddesinde sergilenecek. Üç aylık açık hava sergisinin ardından, Aralık 2011 tarihinde yapılacak uluslararası bir müzayede ile satışa sunulacak yıldızlar ile sağlanan gelir UNICEF Türkiye projelerine bağışlanacak.


DEZAVANTAJLI GENÇLER İÇİN ÇALIŞIYOR
Düşler Akademisi, engelli ve sosyal dezavantajlı gençlerin sosyal hayata katılımını ve meslek edinmelerini desteklemek için Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından ortaklaşa geliştirilen ve Türkiye Vodafone Vakfı’ndan sağlanan proje hibesiyle hayata geçirilen bir proje olma özelliği taşıyor.
Düşler Akademisi, yerel yönetimler (Ataşehir, Beşiktaş ve Kadıköy Belediyeleri) tarafndan tahsis edilen mekânlarda eğitimlerini gerçekleştiriyor. Engelli ve sosyal yönden dezavantajlı gençlere konusunda uzman eğitmenler tarafından ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimlerinin verildiği uluslararası bir sosyal sorumluluk projesi olan Düşler Akademisi, ritim, dans, drama, film, fotoğraf, DJ, çalgı aleti, resim, tasarım atölyelerinden oluşuyor. Proje, 2009 Altın Pusula, 2011 This is Social Innovation ödüllerini aldı ve UNDP insani kalkınma raporunda örnek proje olarak yer aldı. www.duslerakademisi.org

Selcan DUYGAN


ARŞİV