Duraklar donduruyor

Gazete Kadıköy İstanbul’da otobüs ve metorobüs duraklarını mercek altına aldı.

04 Şubat 2014 - 16:25
 
Gazete Kadıköy İstanbul’da otobüs ve metorobüs duraklarını mercek altına aldı. Kış mevsiminin kar, yağmur ve dondurucu soğuğunda vatandaşlar üşümekten yakındı. Vatandaş gösterişli duraklar yerine sağlıklı ve güvenli duraklar talep etti.
 
Mustafa SÜRMELİ
 
İstanbul’da otobüs ve metrobüs duraklarının içi de dışı da üşütüyor. Gösterişi bol duraklar yazın iyi ama kışın çekilmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul geneline konuşlandırdığı otobüs ve metrobüs duraklarından yoğun şikâyet var. Şikayetler durakların; kış mevsiminin dondurucu soğuğunda bekleyenleri soğuğa, rüzgara ve yağışa karşı hiçbir şekilde korumadığı yönünde. Üstüne üstlük yağan yağmur ve kar sularının, durakların açık bölgelerinden sızarak, metal unsurlardan imal edilen oturma yerlerinin de ıslanmasına neden olması konunun bir başka yönü. Tamamen görselliğe önem verilerek cam ve metal ağırlıklı olarak inşa edilen durakların işlevselliği yoğun eleştiri alıyor. Billboardlarla süslü haliyle göze hoş görünse de kışın üşümekten bıkan İstanbullu artık insan sağlığına hitap eden, soğuk ve yağıştan koruyan daha güvenli durakların İstanbullu’nun hizmetine sokulmasını istiyor.
 
DURAKLAR İBB MECLİSİ’NDE
Diğer taraftan duraklarla ilgili konu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de bir soru önergesiyle gündeme getirildi. CHP İBB Meclis Üyesi Fikret Konya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a yönelttiği soru önergesiyle metrobüs ve metro duraklarında engelli vatandaşlar için bulunan platformlar, asansörler ile yürüyen merdiven ve bantlarda meydana gelen arıza ve sorunların vatandaşları mağdur ettiği ve bu sorunların ne zaman çözüleceğini sordu.  CHP İBB Meclis Üyeleri Fikret Konya, Ercihan Ekşi, Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına cevaplanması için verilen yazılı soru önergesinde; “Söğütlüçeşme-Beylikdüzü arasında metrobüs duraklarında bulunan engelli vatandaşlarımız için platformlar, asansörler ile yürüyen merdiven ve bantlarda başta Mecidiyeköy olmak üzere yoğun duraklarda meydana gelen arıza ve sorunların vatandaşlarımızı mağdur ettiği gözlenmiştir. Bu durum tarafımızca bir kaç defa meclis gündemine getirilmiş ancak geçen sürede bu konuda tedbir ve önlem alınmadığı gibi sorunların devam ettiği izlenmiştir” denildi.

ARŞİV