Duru'da 'Tatlı Çarşamba'lara devam…

Kadıköy’ün önemli tiyatrolarından Duru Tiyatro’da yeni dönemde de ünlü oyuncuları sahnede izlemenin keyfini yaşayacağız.

13 Eylül 2012 - 15:20
 
Kadıköy’ün önemli tiyatrolarından Duru Tiyatro’da yeni dönemde de ünlü oyuncuları sahnede izlemenin keyfini yaşayacağız.
 
Kuruluşu çok eskilere dayanmasa da kısa sürede Kadıköy’ün belli başlı tiyatrolarından biri olan Duru Tiyatro, yeni dönemde de özel oyunlarını izleyicilerle buluşturacak.Geçen sezonun son prodüksiyonu Tatlı Çarşamba yeni sezonda daDuru Tiyatro’nun Moda’daki sahnesinde sahnelenmeye devam edecek. Emre Kınay’ın yönetmenliğini yaptığı oyunda Sibel Turnagöl, Sait Genay, Burcu Kara ve Cem Yanılmaz rol alıyor. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali’nde de sahnelenen ve büyük ilgi gören oyun aslında oldukça sık yaşanan ve maalesef alışık olduğumuz trajikomik bir hikâyeye sahip. Yıllar süren – “mutlu” bir evlilik, iki çocuk, bir ömür; bir heyecan uğruna –belki de yaşlanma ve işe yaramama telaşıyla- harcanan bağlılık ve sadakat yeminleri…
1968 yılında sinemaya da uyarlanan oyunun konusu kısaca şöyle: “Zengin bir iş adamı olan John Cleves, Dorothy ile uzun süredir evlidir. Ancak John’un sadece Çarşambaları görüştüğü Ellen adında bir de sevgilisi vardır. Bu iki farklı kadın arasında gidip gelen John’un hayatı, yeni sekreterinin işe alınmasıyla birlikte karışmaya başlar. Ortaklık problemi olan Cass’ın da işin içine girmesiyle iyice karışan olaylar, çeşitli durum komedilerini de beraberinde getirir.
 
“SONDAN SONRA”, “AŞK HER YERDE”
Duru Tiyatro, önceki yıllarda sahnelemeye başladığı ve büyük ilgi uyandıran oyunları “Sondan Sonra” ve “Aşk Her Yerde”yi de izleyiciyle buluşturmaya devam edecek. Dennis Kelly’nin eserinden Füsun Günersel’in çevirdiği ve Emre Kınay’ın yönettiği “Sondan Sonra”, dünyada, özellikle ABD'de 11 Eylül saldırısı ile gelişen terörizm paronoyası ve bu olayla birlikte artan faşizan eğilimler; güç kullanarak demokrasiye kavuşturma çabası ya da bir erkeğin gücünü kullanıp bir kadını elde etme mücadelesini anlatıyor. Emre Kınay ve Ahu Türkpençe’nin rolleri paylaştığı oyun bir sığınakta geçiyor.
“Aşk Her Yerde” ise iki perdelik bir komedi. Emre Kınay, Pelin Körmükçü, Sait Genay,Bahar Yanılmaz ve Cem Yanılmaz’ın rolleri paylaştığı oyunda, aşkı ile çocukluk hayalinin gerçekleşmesi arasında bir tercih yapmak durumunda kalan Lenny’nin komik hikayesi anlatılıyor.
 
OYUNCULUK ATÖLYESİNE KAYITLAR BAŞLADI 
Duru Tiyatro’da, başta Emre Kınay olmak üzere Çiçek Dilligil, Sevinç Eratalay ve Başak Akan’ın eğitmenliğinde çeşitli atölye çalışmaları da düzenleniyor. Oyunculuk temel eğitimlerinin verildiği bu atölyeler çocuk, genç, yetişkin ve Konservatuvara hazırlananlara göre ayrı ayrı düzenleniyor. Oyunculuk Atölyesi’ne kayıtlar başladı. Ayrıntılı bilgiye
www.durutiyatro.com adresinden ulaşabilirsiniz.
 

ARŞİV