Duruşmadan sonuç çıkmadı

Yeldeğirmeni’nde bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin davanın son duruşmasında da karar çıkmadı

24 Mart 2016 - 14:24
Yeldeğirmeni’nde bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin davanın son duruşmasında da karar çıkmadı

Kadıköy Yeldeğirmeni’nde kartopu oynadığı sırada bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin Serkan Azizoğlu’nun “Kasten adam öldürmek”, Nazım Coşanar’ın ise “Kasten adam öldürmeye yardım etmek” suçundan yargılanmasına devam edildi.
18 Mart Cuma günü Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dördüncü duruşmasına tutuklu sanık Serkan Azizoğlu, Adli Tıp’ta olduğu gerekçesiyle getirilmedi. Tutuksuz sanık Nazım Coşanar da duruşmaya katılmadı. Duruşmaya Nuh Köklü’nün ağabeyi Sedat Köklü ve bazı müştekiler katılırken, tarafları avukatları temsil etti. Davayı CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş ile HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da izledi.
Mahkeme heyeti, sanık Serkan Azizoğlu hakkında Adli Tıp Kurumu’ndan akıl sağlığına ilişkin verilecek raporun beklenmesine karar verdi. Serkan Azizoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı 13 Mayıs 2016 tarihine erteledi.

“TANIKLARIN İFADESİ ÇOK NET”
Köklü ailesinin avukatlarından Ümit Abanoz duruşma sonrası açıklama yaptı. Sanık Serkan Azizoğlu’nun epilepsi rahatsızlığı olduğu yönünde bulguların olduğunu ifade eden Abanoz, “Adli Tıp’ta bir süre yatıp ona göre rapor düzenlenmesi gerekiyor. Sanık orada olduğu için bugün salonda bulunmadı. Sanığın cezai ehliyetine ilişkin raporun düzenlenmesini bekliyoruz. Polisten görüntülerin incelenmesi ve değerlendirilmesine ilişkin bir rapor geldi ancak bu rapor muğlâk bir rapor. Çünkü görüntüler çok net değil. Zaten polisin yazacağı rapordan çok bir şey de beklemiyorduk. Tanıkların, sanıkların ve müştekilerin anlatımlarıyla olay çok net şekilde ortaya çıkmış durumda” diye konuştu.
Köklü ailesinin diğer avukatı İbrahim Burak Eskici de sanık Serkan Azizoğlu’nun ağabeyi Barış Azizoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektubu hatırlatarak, “Bu mektup hakkında adil yargılamayı engellemeye teşebbüs suçundan suç duyurusunda bulunmuştuk. Savcılık bu konuyla ilgili tedbir kararı verdi. BİMER çalışanları ve Barış Azizoğlu’nu dosyadan ayırdı” açıklamasını yaptı.

ARŞİV