Dövme sanatla bu fuarda buluşacak

Dünyanın dört bir yanından dövme tutkunları Eylül’de Kadıköy’de bir araya gelecek

12 Eylül 2014 - 10:49
Dünyanın dört bir yanından dövme tutkunları Eylül’de Kadıköy’de bir araya gelecek
 
Gökçe UYGUN
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde  üçüncüsü düzenlenecek olan İstanbul Tattoo Convention 2014’de  dünyanın en önemli sanatçıları  ve dövme sanatı tutkunlarını bir araya gelecek.  Dövme sektörünün öncülerinden Kadıköy merkezli Golden Arrow Tattoo & Piercing tarafından 19-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 3 günlük fuarda, dünyanın birçok ülkesinden tanınmış dövme sanatçıları Türk dövme sanatçıları ile birlikte geleneksel ve modern yöntemlerle yapacakları dövmelerle sanatlarını sergileyecek. Sanatsal zenginliklerin ve kültürel çeşitliliğin yansıdığı,  renklerin, boyanın, çizgilerin ve detayların hepsinin insan vücuduna nasıl aktarıldığının görülmesi amacını taşıyan festivalde, Türkiye ve dünyadan yaptıkları dövmelerle dövme sanatına değer katan 10 yabancı, 100 yerli  dövme sanatçısı hünerlerini sergileyecek.
 
DÖVMECİLER YARIŞACAK!
Fuarda ayrıca dünyada birçok Tattoo festivalinde kraliçe seçilmiş Ünlü Tattoo Kraliçeleri görsel show yapacaklar. 2014 Türkiye Tattoo Kraliçesinin de seçileceği, ziyaretçilerin dövme sanatının en ince ayrıntısına kadar görebilecekleri fuarda, dövme sanatının geleneksel ve  modern tekniklerini uygulamalı olarak çeşitli standlarda izlenebilecek. İlk gün açılış ile birlikte çeşitli gösterilerin sergileneceği fuarda, her gün ayrı bir kategoride dövme yarışması yapılacak.
İstanbul Tattoo Convention 2014’ün organizatörü ve Golden Arrow Tattoo ve Piercing’in Yönetim Kurulu Başkanı N. Şener Öner, “Son yıllarda dövme artık bir sanata dönüştü. Dövme sanatçıları da kendilerini yetiştirmek için çok çaba sarf ediyorlar. Dövme  sanatına ilgi duyan ve  dövme sanatı meraklılarını bu görsel zevki tatmak üzere fuarımıza davet ediyoruz” dedi.
 
KÖTÜLÜKTEN KORUNMAK İÇİN DÖVME…    
Günümüzün yükselen trendi dövme, Anadolu’nun Doğu ve Güneydoğusunda eskiden bedenin süslenmesinden öte kötülüklerden korunmak, şans ve bereket için yapılırdı. Dövmenin tarihi M.Ö. 30.000-10.000 yıl öncesine dayanıyor. Dövme, Kızılderililer, eski Mısır, Kazak ve Kırgız Türklerinde de sıkça görülürdü. 

ARŞİV