Ece Temelkuran: ''Türkiye'de kadınlara karşı açılan bir savaş var'

Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi'nin konuğu olan Ece Temelkuran, ülke gündemindeki olayları, kendine has üslubu ile yorumladı.

25 Mayıs 2011 - 14:28

Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi'nin düzenlediği bir organizasyonla gazeteci-yazar Ece Temelkuran'ı ağırladı. Kadıköylüler, 21 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen söyleşi ve imza gününe yoğun ilgi gösterdi. Yakın zamanda yayınlanan “İkinci Yarısı” kitabının gördüğü yoğun ilgi sebebiyle okurlarıyla sık sık bir araya gelen Temelkuran'ın CKM'deki etkinliği sohbet havasında geçti. Temelkuran, ''Türkiye’de Cahit Sıtkı’dan beri ikinci bahar 35 yaş ve sonrasıdır. Ben artık ikinci yarıya girdim ve her fani gibi ben de birinci yarıdan ders aldığımı zannediyorum. Daha da fenası, bu derslerin işe yarayacağına dair bir ümidim var. Hayat denen şeyin her insanla yeniden başlaması ne büyük saçmalık!'' diyerek, insanın geçmişteki hatalarından pay çıkartması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye siyasi durumunu da bu şekilde irdeleyerek, mevcut durum hakkında keskin eleştirilerde bulunan Ece Temelkuran, özellikle son zamanlarda ülkenin gündemine oturan YGS skandalı hakkında gençliğin tepkisini, kendi nesline nazaran daha hareketli bulduğunu ve gelecek açısından gençlikten ümitlendiğini vurguladı.

''SAMİMİYET MODA OLDU, CEHALET MEŞRULAŞTI''
Temelkuran, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, ''Bu ülkede kadınlara karşı açılan bir savaş var'' yorumunu yaptı. Ayrıca son zamanlarda gündemi meşgul eden sansür konusu hakkında da bireylerin internet özgürlüğünün elinden alındığını düşündüğünü vurgulayan Temelkuran, ''Özellikle seçim dönemlerinde televizyon ekranlarını kaplayan 'profesyonel muhabbetçiler' birden gazeteci yapıldı. Bu kişilerin her geçen gün farklı bir uzman sıfatıyla kitlelere bir olayı açıklıyor. Bu gidişatın sağlıklı değil'' diye konuştu. Konuşmasını, genç karikatürist Umut Sarıkaya’nın ''Samimiyet moda olduğundan beri, cehalet meşrulaştı'' sözüyle tamamlayan Ece Temelkuran, daha sonra kitaplarını imzaladı.

TEMELKURAN HAKKINDA
Gazeteciliğe 1993 yılında Cumhuriyet gazetesinde başlayan Ece Temelkuran, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli dergilerde yazılar yayımladı. “Ağrı’nın Derinliği”, “Muz Sesleri” kitaplarıyla, Kıyıdan adlı yeni televizyon programıyla, Haber Türk gazetesindeki köşesiyle adından söz ettiren Temelkuran, hareket halindeyken dengesini bulan, üretken isimlerden birisi.

Tolga KARAGÖZ


ARŞİV