Edebiyatın yemekle buluşması...

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF), “Şehir ve Yemek” temasıyla edebiyat ile gastronomiyi buluşturuyor.

05 Ekim 2011 - 09:49

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF), “Şehir ve Yemek” temasıyla edebiyat ile gastronomiyi buluşturuyor.

3- 6 Ekim 2011 tarihleri arasında 13 farklı ülkeden 54 yazarı buluşturacak olan festival ana etkinlikleri, Beyoğlu Cezayir Restoran ile Kadıköy Karga Bar’da gerçekleştirilecek. Festivalin öne çıkan “Yazarlarla Edebiyat Sofrası” etkinlikleri kapsamında, Sefarad kültürünün mutfaklarda ve edebiyatta yansımaları ile Osmanlı mutfağının beslendiği geniş coğrafyada hayat bulan tarihi romanlar ele alınıyor. “Edebiyat Sofrası: İstanbul”da ise Ahmet Ümit, Selim İleri ve Artun Ünsal’ın söyleşisi bulunuyor. Festivalin “Yazar Buluşmaları” çerçevesinde, Gündüz Vassaf moderatörlüğünde, Türkiye ve yurtdışından yazarlar bir araya geliyor. Bu yıl İngiltere, Kolombiya, Lübnan, İspanya, Meksika, Hindistan, Kenya, Macaristan, Maldivler ve İrlanda’da faaliyet gösteren “Hay Festivalleri” ile işbirliğine başlayan İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’nde ayrıca, Kopenhag Uluslararası Edebiyat Festivali ile de ortaklaşa etkinlikler düzenliyor. Festival katılımcıları arasında Fransa’dan Jean Orizet, Almanya’dan “Soul Kitchen” kitabının yazarı Jasmin Ramadan, İngiliz Granta Magazine editörü Ellah Allfrey, Brezilya’dan Tatiana Salem Levy, Hollanda’dan Charles den Tex bulunuyor. www.itef.com.tr

ARŞİV