Eğitim-öğretimde de parlayan yıldız: KADIKÖY

Kadıköy, ortaöğretim giriş sınavlarında başarılı olan öğrencileriyle gurur duyuyor. Kadıköylü öğrenciler ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sınavlarında başarılarıyla göz doldurdu.

31 Ağustos 2012 - 13:26
 
Kadıköy, ortaöğretim giriş sınavlarında başarılı olan öğrencileriyle gurur duyuyor. Kadıköylü öğrenciler ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sınavlarında başarılarıyla göz doldurdu. Bu başarı elbette güzeldi ama daha önemli bir ayrıntı vardı ki, o da çocuklarımızın elde ettiği başarının Kadıköy geneline yayılmasıydı. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar yaptığı açıklamada, “Bu yılki sınav sonuçlarında şunu tespit ettik. Bunu özellikle belirtmek istiyorum ki, bugüne kadar başarı sıralamasında alt seviyelerde yer alan okullarımızdaki öğrencilerimiz de bu yıl müthiş bir yükseliş sergiledi. Şu anda zirvelerde yarışıyorlar. İnşallah bu çocuklarımız yaşamlarının geri kalan bölümünde de ideallerine, hayallerine kavuşur ve başarılı olurlar” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği bir törenle başarılı öğrenciler ve ailelere teşekkür belgeleri ve hediyeler verildi.
 
 
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Türkiye’nin sosyo-ekonomik bakımdan önde gelen ilçeleri arasında yer aldığı araştırmalarla da belgelenen Kadıköy, eğitim ve öğretimde yine adından söz ettirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında Kadıköylü öğrencilerin ortaöğretime geçiş sınavlarında yüzde 60’ın üzerinde başarı kaydettiğini açıkladılar. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kadıköy’deki ilköğretim okullarının yıllara göre ortaöğretim yerleştirme puanlarının değişimi konusunda bir çalışma yaparak elde edilen başarıyı ortaya çıkardı. Planlama ve başarıyı arttırıcı önlemlerin de veri olarak değerlendirildiği çalışmada Kadıköylü öğrencilerin ortaöğretim yerleştirme sınavında İstanbul’un en başarılı ilçeleri arasında yer aldığı görüldü.  
 
KADIKÖY EĞİTİM CAMİASINI MUTLU EDEN GELİŞME
Kadıköylü öğrencilerin sınavlarda başarı kaydetmesi ve bu başarının önceki yılların aksine birkaç okula değil de Kadıköy’deki birçok okula yayılması İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar ve kurmaylarını sevindirdi. Müdür Ferşat Ayar, Gazete Kadıköy’e yaptığı açıklamada başarının tesadüf olmadığını, uzun soluklu stratejik planlama ve başarılı uygulama sonucunda başarının geldiğini vurguladığı konuşmasında, “Kadıköy’de göreve geldiğim günden bu yana eğitim ve öğretimde başarıyı daha nasıl arttırabiliriz konusunda şube müdürü arkadaşlarımla yoğun çalışmalar yaptık. Kurumsal ve öğrenci-veli arasında iletişime önem verdik” dedi.
Elde edilen başarının, uyguladıkları stratejinin başarılı olduğunun bir kanıtı olduğunu, bunun kendilerine ilerisi için şevk verdiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, “Ortaöğretime geçiş sınavlarında yüzde 60’ın üzerinde başarı kaydedildi. Sosyo-ekonomik durum ne olursa olsun eğer yönetim-öğretim ve veli arasında iyi bir diyalog oluşursa çocuklarımızın her birinin mücevher olduğu görülür. Önemli olan onları işleyip, ortaya çıkarabilmektir. Bugüne kadar derece yapamamış, öne çıkamamış okullarımızdan öğrencilerimizin de bu yıl başa oynadıklarını gördük. Bu bizi son derece mutlu ediyor. Bu kolay olmadı. Yaptığımız hizmet içi eğitim programları, hazırlayıp uyguladığımız stratejik plan ve uygulamalar ve en önemlisi belirlediğimiz hedeflere plan dâhilinde ilerlememiz başarının anahtarıydı. Yönetim ve öğretim kadrosundaki arkadaşlarımızın eğitim teknolojilerindeki yeniliklerden haberdar edilmesine, gelişmeleri yakından takip edebilmelerinin sağlanmasına önem verdik. Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalar yaptık. Tüm bu çalışmaların bu başarıda önemli katkısı var. Var gücümüzle öğrencilerimizin başarısı için çalışıyoruz” diye konuştu.
2012-2013 dönemi için planlar ve hedeflerini anlatan Ferşat Ayar, veli-okul iletişiminin daha fazla gelişmesine gayret göstereceklerini, daha iyiye ulaşma konusunda yoğunlaşacaklarını belirterek, “Öncelikle gençliğimizi kazanma noktasında palanlarımız olacak. Gençlerimizde dayanışma, yardımlaşma, paylaşma ve çevre bilincinin geliştirilmesi konularına ağırlık verecek, bilginin davranış haline dönüşmesi için çalışacağız” dedi.
 
ATATÜRK’ÜN İSTEDİĞİ GİBİ GENÇLER YETİŞİYOR
2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında ortaöğretim yerleştirme sınavlarına girerek başarılı olan öğrenciler için Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda kutlama töreni düzenlendi. 2011-2012 dönemi Ortaöğretime Yerleştirme Başarı Puanına Göre okul birincilerinin ödüllendirilmesi programı kapsamında başarılı öğrencilere Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar ile Şube Müdürü Fahri Cürebal tarafından teşekkür plaketleri ile hediyeleri verildi. Başarılı öğrencilerin yanı sıra bu başarıda büyük payı olan aileler ve öğretmenler de unutulmadı.
Törende yaptığı konuşmada, en mutlu günlerinden birini yaşadığını belirten ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta bir cümlesini hatırlatan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, gençlerin nasıl yetiştirilmesi gerektiği konusuna vurgu yapmıştı! ‘Saçının, gözünün rengi, doğduğu yer, doyduğu yer, anne babasının adından daha önemlisi, yetiştirecek olduğunuz gençliğin nerede olduğundan haber verin’ demişti Atatürk. Biz buradan çok rahatlıkla sesleniyoruz: Kadıköy, yetiştirdiği gençlerle sizin izinizde diyoruz. Ben de çocuklarımızı yürekten kutluyorum. Her okuldan dereceye girmiş güzide evlatlarımız var. Bu başarıya kolay ulaşılmadı. Elbette ki en büyük teşekkürümüz kendilerine. Anneleri, babaları, dedeleri, nineleri verdikleri emekler için tebrik ediyorum. Bir teşekkürüm de okullarımızdaki idareci arkadaşlarım ve öğretmenlerimize. Meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum bizi bu günlere taşıdıkları için” dedi.
 
ONLAR BİZİM DE EVLATLARIMIZ
“Çocuklarınız sizin olduğu kadar bizim de evlatlarımız. Benim 75 bin evladım var Kadıköy’de. Çocuklarınızı kendi evlatlarımız gibi düşünüyoruz. Başarıları bizi gururlandırıyor, mutlu ediyor. İlçedeki huzur, dayanışma, güven ortamı, ilçedeki yöneticilerin birbirleriyle olan dayanışması da bu başarıda pay sahibi. Kadıköy olarak başarı yarışında bayrağı hep birinci sırada taşıdık. Hem üniversite sınavlarında hem ortaöğretim sınavlarında hep başarı kaydettik. İlköğretim okullarının son sınavından sonra İstanbul’un 39 ilçesi arasında Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy yarış halindeyiz. Bugüne kadar bu birincilik bayrağını hep taşıdık. Önceki yıllara göre daha da artan bir başarı kaydettik” diyen Ferşat Ayar, bu aşamaya kolay gelinmediğini, ailelerin yorucu bir süreç geçirdiğini ancak sürecin bitmediğini, bundan sonra da devam edeceğini belirterek, “Sizinle, bizimle her şey bitmiyor. Ne olur, yanımızdaki, çevremizdeki insanlarla, velilerle, çalışanlarla iyi iletişim kurup, çocuklarımıza iyi birer rehber olalım. Bunu başarırsak önümüzde kimse duramaz” diye velilere de önemli bir mesaj verdi.
 
BAŞARI KADIKÖY GENELİNE YAYILDI
Geçtiğimiz yılların aksine bu yıl sınavlarda sevindirici bir gelişmeyi tespit ettiklerini de vurgulayan Ayar, şöyle devam etti:
“Bu yılki sınav sonuçlarında şunu tespit ettik. Bunu özellikle belirtmek istiyorum ki, bugüne kadar başarı sıralamasının alt seviyelerinde yer alan okullarımızdaki öğrencilerimiz başarı anlamında bu yıl müthiş bir yükselme kaydetmişler. Şu anda zirvelerde yarışıyorlar. İnşallah bu çocuklarımız bundan sonraki hayatlarında; ideallerinde, hayallerinde ne varsa o yöne gider ve başarılı olurlar.” Kazanımlar ve sonuçlar ışığında, geleceğin çocukların elinde olduğunu, onları ne kadar iyi yetiştirir, hayata ne kadar iyi hazırlarsak, ülkemizin de o ölçüde gelecekte dünya devletleriyle yarış halinde olacağını söyleyen Ferşat Ayar, “İşte o zaman Başöğretmenimizin gösterdiği o hedefte yerimizi almış olacağız” dedi.
Törende başarılı öğrenciler adına bir konuşma yapan Dilara Ayça ise onuşmasının sonunda kendisine söz verildiği için teşekkür edince; Ferşat Ayar Dilara’nın yanına giderek: “Dilara teşekkür etmene gerek yok. Çünkü sen burada konuşma hakkını başarınla elde ettin” dedi.

ARŞİV