Eğitimde Avrupa'ya yetişmek için…

“Yetişkin Eğitiminde Avrupa’ya Yetişmek İçin” Başlıklı AB Projesi Çalıştay Uygulama Platformu, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde toplandı

10 Kasım 2016 - 16:22

Ahsen Dilara KOÇ
“Yetişkin Eğitiminde Avrupa’ya Yetişmek İçin” Başlıklı AB Projesi, yetişkin eğitiminde Avrupa’daki yeni gelişmeleri takip etmek ve bu alanda ülkede farklı uygulamaları geliştirmek üzere hazırlandı. 2015-2016 tarihleri arasında bir yılı kapsayan proje ile Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi’nin de ortağı olduğu çalışmalar yürütüldü. Açılış toplantısı 16 Ocakta Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen projenin kapanış toplantısı 7 Kasım Pazartesi günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici, Afyon İl Müdürü, İl Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme’den Sorumlu Şube Müdürü, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün katılımıyla gerçekleştirilen proje – çalıştay kapanış programında proje çıktıları Halk Eğitim Müdürleriyle paylaşıldı. Ülkemizde yedi faklı şehirden yetişkin eğitimi kurumlarında görev yapan idareci, öğretmen ve usta öğreticilerin Avrupa’daki farklı uygulamaları yerinde gözlemlediği ülkeler ise İspanya, Almanya, Macaristan ve İtalya oldu. Proje koordinatörlüğünü Afyonkarahisar Halk Eğitimi Merkezi’nin yaptığı projenin ortakları ise İstanbul Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi, Adana Cumhuriyet Halk Eğitimi Merkezi, Samsun Alaçam Halk Eğitimi Merkezi, Hakkari Yüksekova Mesleki Eğitimi Merkezi, Burdur Çavdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş Afşin Mesleki Eğitim Merkezi ve Hayat boyu İlerleme Derneği.
Proje ile yaygın Eğitim kurumları ve Avrupalı kuruluşlar arasında oluşturulan uluslararası işbirlikleri sayesinde Avrupa düzeyinde iyi örneklerin yaygınlaşmasına ve yetişkin eğitiminde uygulama birliği oluşturulmasına katkı sağlanması planlanıyor.

ARŞİV